Nudíte sa vo vzťahu? Nemusíte ho hneď vymieňať!

Cítite sa tak trochu skľúčene. Máte pocit, že človeka po vašom boku milujete, ale už pár mesiacov máte pocit, že sa vzťah, váš život ani láska nikam nevyvíjajú. Sú to sprievodné znaky vzťahovej nudy. No nemusí to vždy skončiť rozchodom.

07.10.2018 17:00
sex, vzťah, intimity, láska Foto:
Je milión možností, ako môžete zmeniť zabehanú rutinu.
debata

Vyvíjať sa potrebujete

Pre človeka je pocit stagnácie jeden z najhorších. Nepotrvá dlho a začne sa veľmi rýchlo cítiť ako väzeň vo svete, ktorý mu neprináša nové podnety. Pretože práve nové podnety dávajú človeku pocit, že žije a nečaká len na koniec. Preto sa často stáva, že ak sa vzťah prestáva vyvíjať, prichádza ku krachu. Vzťah sa vyčerpal. No ak cítite, že človeka, s ktorým žijete, neustále milujete, experti tvrdia, že radikálne riešenie nie je na mieste. Obrodu môžete zažiť aj na domácej pôde.

Replikujte rande

Psychologička Melinda Carver radí, aby ste skúsili oživiť svoje niekdajšie rande. Je úžasné, ak sa napríklad po rokoch vyberiete na miesta, kde ste boli iní, mladší, možno zamilovanejší a takto obnovíte mnoho pocitov. Zároveň môžete práve tu načerpať silu do ďalšieho smerovania. Objaviť nové cesty, možnosti aj výzvy, ktoré môžu stáť pred vašim vzťahom a chcete ich spoločne zdolávať.

Pozerajte spoločné filmy

Môže to byť aj v kine, pretože to má stále trochu závan romantiky, ale pokojne aj doma. Pozrite si nové filmy, dokumenty aj seriály. Keď sa o niektorých námetoch a situáciách budete baviť, možno zistíte, že chcete niečo nové skúsiť, zažiť, spoznať, objavíte novú záľubu a všetko bude krajšie.

Hrajte sa

Psychologička Jessica Maxwell upozorňuje, že dospelí ľudia zabudli na čaro hry. Skúste si zahrať karty, človeče, alebo iné spoločenské hry. Dôležité je, aby ste spolu v zápale hry strávili aspoň pol hodinu. To je čas, ktorý venujete sami sebe, robíte niečo iné a počas hry prichádza mnoho dobrých nápadov. Na prvý pohľad vôbec nemusia vyzerať ako tie, čo váš vzťah zmenia na nepoznanie, ale dajte im šancu. Aj drobnosť vie niekedy zahnať nudu.

Skúste niečo nové v posteli

Aj sexuálny život je dôležitá súčasť vzťahu. Preto nie je dobré ho dať kamsi do kúta ako to, čo už pomaly vekom a časom vyhasína. Práve živá sexualita je hnacím motorom vzťahu a často aj jeho vizitkou. Skúste niečo nové. Že nemáte čo? Je milión možností, ako môžete zmeniť zabehanú rutinu. Ak sa k tomu nemá partner, skúste to prvá. Jednoducho začnite a veci začnú na seba nabaľovať zmeny ako snehová guľa, ktorú niekto pustil z kopca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #nuda #rozchod

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...