Nepočítajte kalórie! Stačí, ak si tanier rozdelíte na štyri časti

Namiesto prácneho počítania kalórií si vaše porcie jedla môžete kontrolovať priamo na tanieri. Ako na to?

03.10.2018 11:00
červený tanier Foto:
Namiesto počítania kalórií "merajte" porcie na tanieri.
debata

Plytký tanier rozdeľte na štyri rovnaké časti. Potom už len každú štvrtinu taniera naplňte vhodným jedlom alebo ju nechajte prázdnu. Napríklad – váš obedový tanier by mal vyzerať takto – 2 jednotky zeleniny, 1 jednotka sacharidov a 1 jednotka bielkoviny. Alebo takto: Polovica taniera je naplnená grilovanou zeleninou, 1 štvrtina taniera kúskami lososa, 1 štvrtina taniera celozrnnou ryžou.

Raňajky

  • 1/4 tvoria bielkoviny, 1/4 sacharidy, 1/4 ovocie a 1/4 zostáva prázdna. Na tanier si v takomto pomere môžete skôr, než všetko zmiešate, rozložiť – biely jogurt, ovsené vločky a kúsky hrušky.

Desiata

  • 1/4 tvoria bielkoviny, zvyšok zostane prázdny. Tanier naplňte mandľami či vlašskými orechami.

Obed

  • 2/4 tvorí zelenina, 1/4 tvoria bielkoviny a 1/4 sacharidy. Na tanier napríklad rozložte: čerstvý šatát, kuracie prsia a quinou.

Olovrant

  • 1/4 tvorí ovocie, zvyšok zostane prázdny. Na tanier rozložte – pokrájaný banán a jablko.

Večera

  • Pomer ako pri obede – 2/4 tvorí zelenina, 1/4 bielkoviny a 1/4 sacharidy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #tanier #počítanie #Cesta za zdravím

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....