Plytký tanier rozdeľte na štyri rovnaké časti. Potom už len každú štvrtinu taniera naplňte vhodným jedlom alebo ju nechajte prázdnu. Napríklad – váš obedový tanier by mal vyzerať takto – 2 jednotky zeleniny, 1 jednotka sacharidov a 1 jednotka bielkoviny. Alebo takto: Polovica taniera je naplnená grilovanou zeleninou, 1 štvrtina taniera kúskami lososa, 1 štvrtina taniera celozrnnou ryžou.
Raňajky
- 1/4 tvoria bielkoviny, 1/4 sacharidy, 1/4 ovocie a 1/4 zostáva prázdna. Na tanier si v takomto pomere môžete skôr, než všetko zmiešate, rozložiť – biely jogurt, ovsené vločky a kúsky hrušky.
Desiata
- 1/4 tvoria bielkoviny, zvyšok zostane prázdny. Tanier naplňte mandľami či vlašskými orechami.
Obed
- 2/4 tvorí zelenina, 1/4 tvoria bielkoviny a 1/4 sacharidy. Na tanier napríklad rozložte: čerstvý šatát, kuracie prsia a quinou.
Olovrant
- 1/4 tvorí ovocie, zvyšok zostane prázdny. Na tanier rozložte – pokrájaný banán a jablko.
Večera
- Pomer ako pri obede – 2/4 tvorí zelenina, 1/4 bielkoviny a 1/4 sacharidy.