Na zemiakovo-špenátovú panvičku potrebujeme:
Foto: SHUTTERSTOCK
- 200 g zemiakov
- 1 cibuľu
- 100 špenátu
- 1 PL oleja
- soľ
- korenie
- 1/2 ČL oregána
- 1/2 paradajky
- 60 g bieleho jogurtu
- 1/2 cesnaku
- 1 PL čerstvých byliniek
Ako na to?
- Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpene a pokrájame na kolieska
- 100 g špenátu 2 minúty podusíme v hrnci.
- Pokrájanú cibuľku opečieme na oleji, pridáme zemiaky, ochutíme soľou a korením, pridáme oregáno, opečieme. Potom primiešame špenát, napokon aj pokrájanú polovicu paradajky.
- V miske zmiešame jogurt, postrúhaný cesnak a čerstvé bylinky podľa nášho výberu. Všetko premiešame – tento dip podávame k zelenine v panvičke.
1 porcia obsahuje 257 kcal