Pokúšate sa chudnúť? Tak nerobte počas raňajok chyby

Tu sú tri chyby, ktorým sa treba počas raňajok vyhnúť, ak si strážite líniu.

05.09.2018 11:00
smoothie, raňajky, zdravá výživa Foto:
Nezabaúdajte na raňajky!
debata (1)

Neskoré raňajky

Okamžite po prebudení sa vám nechce raňajkovať, lebo ešte nemáte chuť? Pritom, ak sa snažíte o zmenu životného štýlu k lepšiemu, na raňajky zabúdať netreba. Platí pravidlo, čím skôr raňajkujete, tým lepšie je to pre váš metabolizmus. Ten sa naštaruje už prvým ranným jedlom a následne nabehne na dobré trávenie. Podľa odborníkov by sme si mali ráno za stôl sadnúť medzi siedmou a ôsmou hodinou. To je čas, keď sa náš prirodzený metabolizmus naštartuje a celý systém trávenia sa znovu rozhýbe.

Zabúdate počítať kalórie z nápojov

Strážite si počas dňa príjem kalórií? Pritom veľa ľudí zabúda ma fakt, že aj nápoje majú svoje kalórie, s ktorými treba počítať aj počas raňajok. Dáte si ranné latte? Potom si pripočítajte k dennému príjmu 100 kalórií. Ak pijete smoothie, takisto nezabúdajte na počítanie – podľa toho, čo si do smoothie dáte, sa môže príjem kalórií zvýšiť aj o 200 – ak si doň napríklad primiešate ovocie s veľkým obsahom cukru.

Málo bielkovín

Kvalitné bielkoviny zasýtia na dlhší čas a preto by mali byť aj súčasťou raňajkového menu. Dospelý človek potrebuje v priemere 20 gramov bielkovín na raňajky, aby dostal hladinu inzulínu pod kontrolu. Ak ste zvyknutá raňajkovať výlučne cereálie, potom sa netreba čudovať, že hlad sa o slovo prihlási skôr a do obeda sýta nevydržíte.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #kalórie #bielkoviny #cereálie

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....