Čarovné recepty zo zdravej bazalky

23.08.2018 15:00
bazalkové pesto
Bazalkové pesto. Autor: ,

Hoci bazalka pochádza z Indie, udomácnila sa najmä v talianskej kuchyni.

Bazalkové pesto

Potrebujeme:
1 hrsť bazalkových lístkov, 1 PL píniových orieškov, 2 PL olivového oleja, 1/2 kl sušeného cesnaku, pár kvapiek citrónovej šťavy, soľ
Postup:
Najvhodnejšie je pesto pripravovať v mažiari, zaberie to však viac času. Ako prvé vložíme do mažiara lístky bazalky a väčšiu štipku soli, najlepšie hrubozrnnú. Spoločne trieme po stenách mažiara, až kým sa nevytvorí hladká pasta. Potom postupne za stáleho trenia prilievame olej. Ako posledný pridáme cesnak a oriešky a opäť rozotrieme. Ak nebudeme pesto konzumovať hneď, je dobré ho pokvapkať pár kvapkami citrónovej šťavy. Pri príprave v mixéri vložíme všetky ingrediencie doň a rozmixujeme ich. Netreba však mixovať príliš dlho, zmes by sa prehriala a mohla by zmeniť chuť.

Bazalkové cestoviny s parmezánom

Potrebujeme:
4 PL bazalky, 1 citrón, 80 g čerstvého masla, 50 ml olivového oleja, 1 kl soli, 4 PL parmezánu, 400 g cestovín tagliatelle, 100 ml kuracieho vývaru
Postup:
Olivový olej pridáme do vriacej osolenej vody a vložíme cestoviny tagliatelle. Varíme ich do polomäkka, potom zlejeme. V hlbokej panvici rozpustíme maslo, pridáme kúsky olúpaného a nakrájaného citróna, zalejeme kuracím vývarom, pridáme tagliatelle. Premiešame, pridáme bazalku a na tanieroch posypeme parmezánom a ozdobíme lístkami bazalky.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#recept #píniové oriešky #pesto #parmezán #cestoviny #bazalka
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Vyskúšajte akupunktúru, jej účinky vás príjemne prekvapia.
Počúvajte rady od skúsenejších, chcú vám len...

+ Nezabúdajte ani na svoje nohy, po lete sú vysušené a unavené.
Dnes sa intenzívne venujte práci,...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk