Perfektne uvarené vajíčko? Ľahké? Tak schválne, skúste to takto...

Zdá sa to byť jedna z najjednoduchších vecí. Aj muži, ktorí sa pasujú za absolútnych kuchárskych analfabetov tvrdia, že jednu vec dokážu - uvariť vajíčko natvrdo.

21.08.2018 09:30
vajce, vajíčko Foto:
Ako pripraviť dokonale uvarené vajíčko?
debata (11)

Podľa odborníkov je však aj takáto zjavne jednoduchá vec umenie. Treba dodržať správny postup, aby ste si na stole mohli pochutnať na dobrom tvrdom vajíčku, ale aj pochúťke „namäkko“.

Ak chcete „dokonalé“ vajíčko v tvrdým vnútrom, mali by ste ho variť presne 11 minút. Veľmi dôležité je podľa stránky Delish.com, ktorú cituje aj britský Daily Mail, aby ste pracovali s vajíčkami, ktoré nie sú celkom čerstvé. Ideálne je, ak ich skladujete v chladničke pár dní pred varením.

Ponorte vajíčko do studenej vody v miske a postavte na sporák. Vodu priveďte k varu, nie však na prudkom stupni, ale na strednej teplote. Následne teplotu ešte znížte a hrniec zakryte pokrievkou – vajíčko varte 11 minút, aby ste dosiahli dokonalú konzistenciu, akú servírujú špičkoví kuchári.

Pri vajíčku „namäkko“ by ste mali postupovať nasledovne. Vodu na sporáku v hrnci priveďte do varu. Znížte teplotu a vložte pomocou veľkej lyžice do vody vajíčko. Do hrnca ho nehádže, môže sa stať, že pádom na dno hrnca praskne a máte po dokonalom vajíčkovom zážitku. Opäť môžete použiť pokrievku pri miernom plameni a na hodinkách si nastavte 6 minút. Výsledkom bude chutné a pevné bielko, ale tekuté žĺtko v strede – na raňajkové vajce do skla ako stvorené!

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #varenie #recept #postup #vajíčko

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...