Menej ako 100 kalórií! Pripravte si domáce nanuky

Čosi studené a osviežujúce sa na terase či v záhrade hodí. Aj vtedy, ak si dávate pozor na kalórie. Pripravte si nízkokalorický domáci nanuk, tu sú recepty.

12.07.2018 14:30
nanuk, avokádo Foto:
Pripravte si domáce nanuky.
debata

Mango a kokos (6 porcií) – 50 kcal na jednu porciu

Mango ošúpte, odstráňte kôstku a dužinu pokrájajte na menšie kúsky. Nechajte ho v mrazničke 3 hodiny. Bio limetku umyte a vytlačte z nej šťavu. Zmrazené kúsky manga vložte do mixéra, prilejte limetkovú šťavu a 2 PL práškového cukru. Zmixujte. Po rozmixovaní primiešajte 4 PL kokosového jogurtu, naplňte nanukové formičky a nechajte asi hodinu v mrazničke.

Broskyňový sorbet mrazený (6 porcií) – 75 kcal na jednu porciu

350 gramov zrelých broskýň umyte, zbavte kôstky a pokrájajte na menšie kúsky. Vložte do mixéra a zmixujte. 60 g cukru a 2 PL citrónovej šťavy dajte do hrnca, zahrejte a povarte 2 minúty. Nechajte vychladnúť a vmiešajte do zmixovaných broskýň. Zmesou naplňte 6 mištičiek či foriem a nechajte zmraziť asi 4 hodiny.

Mätovo-melónová zmrzlina (2 porcie) – 96 kcal na jednu porciu

Červený melón orzrežte, pokrájajte na malé kúsky a zbavte ho jadierok. Kúsky vložte do mixéra, pridajte asi 10 lístkov čerstvej mäty a zmixujte na jednoliatu hmotu. Naplňte nanukové formy a nechajte v mrazničke zmrznúť niekoľko hodín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #kalórie #nanuk #kokos

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...