Čarovné recepty s polníčkom

07.07.2018 14:00
Teplý zemiakový šalát s polníčkom
Teplý zemiakový šalát s polníčkom. Autor: ,

Valeriánka poľná alebo inak polníček v kuchyni nahradí rôzne druhy šalátov.

Teplý zemiakový šalát s polníčkom

Potrebujeme:
750 g varených zemiakov, 250 g polníčka, 3 PL oleja, 200 ml hovädzieho vývaru, 2 cibule, 2 PL octu, 1 kl worcesterskej omáčky, pažítka, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
Zemiaky najskôr uvaríme, ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky. Marinádu pripravíme tak, že do vriaceho hovädzieho vývaru pridáme po lyžiciach olej, nadrobno nakrájanú cibuľku, soľ, mleté čierne korenie, ocot a worcesterskú omáčku. Do marinády dáme zemiaky a pokrájanú pažítku. Necháme chvíľu postáť. Pridáme najemno pokrájaný polníček a šalát zľahka premiešame. Šalát podávame mierne teplý ako prílohu k mäsu či vajciam.

Polníček s anglickou slaninou a hriankou

Potrebujeme:
200 g tenkých plátkov anglickej slaniny, 1 PL oleja, 2 PL jemného vínneho octu, 1 PL citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, štipka cukru, 3 PL orechového oleja, 2 plátky hriankového chleba, 1 PL masla, 200 g polníčka alebo rukoly, čerstvý mäkký syr
Postup:
Slaninu nakrájame na jemné plátky, rozškvaríme na rozohriatom oleji a vyberieme z panvice. Vyškvarený tuk rozriedime vínnym octom a tekutinu zlejeme do misky. Pridáme citrónovú šťavu, soľ, korenie, cukor a 2 lyžice vody a zamiešame. Zašľaháme orechový olej. Hriankový chlieb opečieme na rozohriatom masle. Polníček očistíme a niekoľkokrát umyjeme v mise s vodou. Vyberieme a osušíme. Zalejeme nálevom, na tanieroch naaranžujeme hrianku so slaninou, s čerstvým syrom a polníčkom alebo rukolou.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#recept #zemiaky #šalát #polníček #valeriánka poľná #hrianky
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Ak vás niečo trápi, zájdite si radšej k lekárovi, nepodceňujte to.
Musíte mať dobré vysvetlenie na to, ak...

+ Nezabúdajte na raňajky, je to dôležité jedlo dňa, zabudnete na hlad.
Čakajú vás náročné, spoločné...