Nátierka zo zeleného hrášku s cesnakom
Potrebujeme:
150 g zeleného hrášku, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL citrónového oleja, nátierkové maslo bez príchute, soľ, mleté čierne korenie, anglická slanina
Postup:
Hrášok na sitku prepláchneme tečúcou vodou, papierovou utierkou osušíme a rozmixujeme spolu s pokrájaným cesnakom. Potom v miske zmiešame s nátierkovým maslom, olejom, podľa chuti osolíme a okoreníme, prípadne okyslíme citrónom. Na panvici osmažíme na malé kocky pokrájanú anglickú slaninu, ktorú potom môžeme vmiešať do nátierky. Hotovú nátierku natrieme na hrianky a môžeme posypať guľôčkami zeleného hrášku.
Kuracie prsia s hráškom a baby mrkvou
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs, soľ, 120 g masla, baby mrkva, zelený hrášok, korenie na grilovanie
Postup:
Kuracie prsia zbavíme prípadnej kože, opláchneme a osolíme. Vložíme na pekáč a pridáme očistené kúsky baby mrkvy. Mäso a zeleninu podlejeme vodou a pridáme maslo rozkrájané na plátky a mäso posypeme korením na grilovanie. Pečieme v rúre pri 220 °C, až kým nie je mäso mäkké. Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom a prelievame, aby mäso nevyschlo a zostalo šťavnaté. Niekoľko minút pre koncom tepelnej úpravy pridáme zelený hrášok. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.