Čarovné recepty zo zeleného hrášku

Zelené semená tejto ešte nedozretej strukoviny sú chutné nielen surové priamo zo záhrady, ale aj ako súčasť studených či teplých receptov.

30.06.2018 14:00
Kuracie prsia s hráškom a baby mrkvou Foto: ,
Kuracie prsia s hráškom a baby mrkvou.
debata

Nátierka zo zeleného hrášku s cesnakom

Potrebujeme:

150 g zeleného hrášku, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL citrónového oleja, nátierkové maslo bez príchute, soľ, mleté čierne korenie, anglická slanina

Postup:

Hrášok na sitku prepláchneme tečúcou vodou, papierovou utierkou osušíme a rozmixujeme spolu s pokrájaným cesnakom. Potom v miske zmiešame s nátierkovým maslom, olejom, podľa chuti osolíme a okoreníme, prípadne okyslíme citrónom. Na panvici osmažíme na malé kocky pokrájanú anglickú slaninu, ktorú potom môžeme vmiešať do nátierky. Hotovú nátierku natrieme na hrianky a môžeme posypať guľôčkami zeleného hrášku.

Kuracie prsia s hráškom a baby mrkvou

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs, soľ, 120 g masla, baby mrkva, zelený hrášok, korenie na grilovanie

Postup:

Kuracie prsia zbavíme prípadnej kože, opláchneme a osolíme. Vložíme na pekáč a pridáme očistené kúsky baby mrkvy. Mäso a zeleninu podlejeme vodou a pridáme maslo rozkrájané na plátky a mäso posypeme korením na grilovanie. Pečieme v rúre pri 220 °C, až kým nie je mäso mäkké. Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom a prelievame, aby mäso nevyschlo a zostalo šťavnaté. Niekoľko minút pre koncom tepelnej úpravy pridáme zelený hrášok. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zelenina #recept #strukoviny #nátierky #zelený hrášok

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...