Poznáte žltú cuketu? Šup s ňou na gril

17.06.2018 08:00

Zelená cuketa je síce používaná v kuchyni hojnejšie, vyhýbať sa netreba ani tej žltej.

Oproti zelenej je o čosi krehkejšia, zároveň chuťovo výraznejšia. Ak ju pripravíte na grile, jej chuť ešte podčiarknete, navyše sa skvelo hodí aj ako príloha ku grilovanému mäsu.

Grilované cuketové špízy s kuracím mäskom

Grilované cuketové špízy s kuracím mäskom.
Grilované cuketové špízy s kuracím mäskom. Autor: Tesco

Potrebujeme:

  • 4 kuracie prsia
  • 3 cukety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipku mletej papriky
  • štipku mletej rasce
  • štipku karí
  • štipku čili
  • štipku mletého zázvoru
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • soľ

Ako na to?

  • Kuracie prsia očistíme a nakrájame na väčšie kúsky.
  • V miske zmiešame olivový olej so všetkým korením. Pridáme lisovaný cesnak a nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme.
  • Do zmesi naložíme kuracie mäso. Necháme naložené niekoľko hodín.
  • Cuketu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky a ešte na menšie plátky. Cuketu osolíme a necháme vypotiť. Prebytočnú vodu vysajeme papierovými obrúskami.
  • Plátky cukety zvinieme, napicháme spoločne s kuracím mäsom na špajdle a dáme grilovať.
  • Počas grilovania potierame ochuteným olivovým olejom. Grilujeme asi 15 minút.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#grilovanie #cuketa
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Nastal čas na zmenu stravovania, jedzte viac krát denne po menších porciách.
Snažte sa presvedčiť kolegov,...

+ Dajte prednosť zelenine pred mäsom, aspoň na určitý čas.
Buďte zameraný na svoj cieľ, nenechajte sa...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk