Kuracina je zázračné mäsko

Kuracie mäso je ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové“. Dá sa doplniť storakými prílohami, dochutiť vždy inými bylinkami a spracovať akoukoľvek kuchynskou technológiou.

13.06.2018 15:00
kuracina, Kuracie prsia so slivkami na... Foto: ,
Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré.
debata

S minimálnou námahou vie aj začiatočník dosiahnuť maximálny výsledok. Len nech nezabudne uprednostniť kvalitu pred nízkou cenou a dôkladnosť pred rýchlosťou.

Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré

Na 4 porcie potrebujeme:
600 g kuracích pŕs, 100 g sušených sliviek, 100 g anglickej slaniny, 1 cibuľa, 100 ml sherry, soľ, mleté čierne korenie
Fazuľové pyré: 700 g zemiakov, 1 strúčik cesnaku, 1 PL olivového oleja, 150 ml mlieka, 50 g masla, 400 g sterilizovanej bielej fazule, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Sušené slivky posekáme, namočíme do sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici urestujeme slaninu spolu s cibuľou. Pridáme nasiaknuté slivky. Kuracie prsia narežeme a naplníme slivkovou náplňou. Osolíme, okoreníme, opečieme na panvici, prihodíme tymian a upečieme domäkka.
2. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme vo vode. Roztlačíme s cesnakovým krémom, ktorý sme pripravili z cesnaku rozrezaného na polovice a upečeného v rúre (asi 30 minút). Potom strúčiky vytlačíme zo šupky a rozotrieme na pastu.
3. Pastu premiešame so zemiakmi, s fazuľou a mliekom. Všetky suroviny na pyré zmiešame a rozmixujeme. Kuracie prsia nakrájame na plátky, rozložíme na pyré a polejeme výpekom.

Ľahké kuracie cacciatore

Na 4 porcie potrebujeme:
600 g kuracích pŕs, 1 PL olivového oleja, 2 PL sušeného rozmarínu, 2 PL paradajkového pretlaku, 100 g parmskej šunky, 400 g paradajok, 200 g šampiňónov, 150 ml bieleho vína, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, šalvia
Postup:
1. Prosciutto a cibuľu nakrájame na kocky. Šunku opražíme a vyberieme. Pridáme cibuľu, cesnak a bylinky.
2. Opečieme, pridáme kuracinu, osolíme, okoreníme, opečieme a napokon prilejeme víno, ktoré necháme odpariť, vmiešame prosciutto, olúpané a sparené paradajky, pretlak a šampiňóny nakrájané na plátky. Podlejeme vodou alebo vývarom a varíme 15 – 20 minút.

Recepty pripravil František Košuda, šéfkuchár Wellness hotela Patince****

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #kuracie mäso #sušené slivky #cacciatore #fazuľové pyré

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...