Kuracie prsia na pažítke s cestovinami
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs, 100 ml rastlinného oleja, 200 ml suchého bieleho vína, 150 ml kuracieho vývaru, 150 ml smotany na šľahanie, 50 g masla, čerstvý tymian, čerstvo nasekaná pažítka, soľ, mleté čierne korenie, 250 g cestovín
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Do hrnca dáme variť osolenú vodu na cestoviny. Rozpálime panvicu, pridáme trochu oleja a opečieme na ňom kuracie prsia. Hotové mäso vyberieme a uložíme na teplé miesto. Do panvice prilejeme biele víno, necháme odpariť a pridáme vývar. Obsah panvice zvaríme na polovicu, pridáme smotanu a povaríme. Dochutíme. Cestoviny uvaríme podľa návodu, a keď sú hotové, vyberieme ich do panvice alebo do nádoby s rozpusteným maslom, premiešame a rozdelíme na taniere. Do omáčky pridáme pažítku, kuracie mäso a krátko prehrejeme. Mäso rozdelíme na taniere s cestovinami, prelejeme omáčkou a ozdobíme zvyšnou pažítkou.
Pažítková nátierka so smotanou, s tvarohom a cottage
Potrebujeme:
2 PL pažítky, 250 g tvarohu, 50 ml smotany, 50 g cottage syra, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
Neochutený cottage syr, tvaroh vo vaničke a smotanu najskôr vyšľaháme na hladký krém. Pažítku oberieme, umyjeme, osušíme, nakrájame najemno a odoberieme potrebné množstvo – 2 polievkové lyžice. Do syrového krému vmiešame nakrájanú pažítku a dochutíme soľou a korením. Pažítkovú nátierku natierame na krajce najlepšie celozrnného chleba.