Letné osvieženie! Skúste čaj, jahody a mätu, chuť vás prekvapí

Aj uplynulý víkend naznačil, že počasie si pre nás pripravuje vysoké teploty. Osviežiť sa počas horúceho popoludnia pomôžu stolové vody, minerálky, ale aj čaje.

29.05.2018 07:00
Kombinácia čajov s ovocím môže v lete skvelo... Foto:
Kombinácia čajov s ovocím môže v lete skvelo osviežiť.
debata

Práve v prípade posledného menovaného môžete zaujímavo experimentovať a pohrať sa s chuťou nápoja, ktorý má schladiť a uhasiť smäd. Zároveň môžete prekvapiť napríklad návštevu a ponúknuť aj nie celkom tradičnú zmes chutí a kombinácií – najčastejšie ide o mix čajov s čerstvým ovocím, či s pridaním sirupov alebo byliniek.

Ak túžite pracovať s lokálnymi surovinami, či dokonca ovocím z vašej záhradky – teraz je nepochybne najsprávnejší čas na osviežujúce jahodové pokrmy a nápoje. Zaujímavý mix môže vzniknúť z kombinácie silného výluhu čierneho čaju, jahôd a mäty.

Jahodový čajový koktejl

Potrebujete:

  • 2 dl čierneho čaju (napríklad Teekanne Black Label)
  • čerstvé jahody
  • 3 dl jahodového džúsu
  • 0,4 cl sirupu Monin ruža
  • ľad
  • mäta na dozdobenie

Príprava:
200 ml vody priveďte do varu, pridajte 3 čajové vrecúška a nechajte lúhovať 5 minút. Čajové vrecúška potom vyberte a čaj dajte vychladiť. Do pripraveného pohára alebo džbánu vložte kocky ľadu a zalejte vychladnutým čajom, jahodovým džúsom a sirupom s príchuťou ruže. Ten dodá kokteilu jemnú chuť. Všetko dôkladne premiešajte a nakoniec ho môžete ozdobiť čerstvými jahodami a mätou. Ak by sa Vám kokteil zdal príliš sladký, pridajte 1 dl minerálky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #recept #čaj #jahody #osvieženie #koktejl

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...