Na ratatouille potrebujeme:
- 2 cukety
- 1 baklažán
- 1 zelenú papriku
- 1 červenú papriku
- 3 väčšie paradajky
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- tymián
- rozmarín
- 1 bobkový list
- olivový olej
- soľ, korenie
Ako na to?
- Cukety, baklažán, papriky, paradajky dôkladne umyte. Potom pokrájajte na väčšie kusy. Cibuľu a cesnak ošistite a pokrájajte nadrobno.
- Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja a vo veľkej panvici opečte cibuľu. Pridajte papriku a opečte. Po piatich minútach pridajte lyžicu olivového oleja a primiešajte kúsky baklažánu a cukety. Po ďalších piatich minútach pridajte paradajky a cesnak, ochuťte korením a bylinkami.
- Znížte plameň a pod pokrievkou nechajte dusiť 40 minút. Potom ochutnajte a pridajte soľ či korenie.
- Aj bez príloh vás ratatouille zasýti. Ak sa však nezaobídete bez prílohy, podávajte k jedlu napríklad hnedú ryžu.
Jedna porcia obsahuje 147 kcal.