Kurací šalát s červeným grepom
Potrebujeme:
1 pečené kurča, 3 červené grepy, 100 g vlašských orechov, 1 zelená
paprika, 1 strúčik cesnaku, soľ, 1 PL krupicového cukru, 1 zväzok
rukoly, 250 ml kyslej smotany, vňať koriandra, plátky údeného syra
Postup:
Upečené a vychladnuté kurča zbavíme kože, vykostíme a mäso nakrájame na
plátky. Grapefruit ošúpeme, rozdelíme na dieliky, z ktorých starostlivo
zlúpneme šupku a každý dielik rozdelíme ešte na tretiny. Z papriky
odstránime jadrovníky, sparíme ju horúcou vodou a zlúpneme z nej šupku.
Potom ju nakrájame na drobné kocky a pridáme k mäsu a ku grepom. Zmes
osolíme, pridáme cukor a prelisovaný cesnak a premiešame. Necháme chvíľu
preležať v chlade. Podávame na tanieroch, na ktoré sme predtým
naaranžovali listy rukoly a plátky údeného syra. Ozdobíme nasekaným
koriandrom a vlašskými orechmi.
Grilovaný červený grep s hnedým cukrom
Potrebujeme:
1 červený grep, 2 PL hnedého cukru, 1/4 kl mletej škorice, štipka
mletého klinčeka, lístky mäty
Postup:
Najskôr roztlčieme v mažiari klinček, potom k nemu pridáme cukor a
škoricu. Všetko dôkladne premiešame. Grep rozkrojíme na polovicu a vrchnú
časť oboch polovičiek dôkladne posypeme ochuteným hnedým cukrom. Obe
polovičky dáme na plech s papierom na pečenie. Rúru rozohrejeme na 200 °C
a plech dáme tesne pod gril asi na 6 minút, kým sa cukor nerozpustí do
sladkého sirupu. Na tanieri ozdobíme lístkami mäty.