Čarovné recepty zo špargle

20.04.2018 17:00
špargľa
Zapekaná špargľa s parmezánom. Autor: ,

Špargľa je najlepšia a najchutnejšia v sezóne, teda ešte do konca júna.

Špargľový šalát s vajíčkami a omáčkou

Potrebujeme:
500 g špargle, soľ, mleté čierne korenie, 2 štipky sušených čili papričiek, 100 g majonézy, 4 vajcia uvarené natvrdo, 2 PL petržlenovej vňate, 2 PL bieleho jogurtu, 1 PL horčice, šťava z 1/2 citróna
Postup:
Špargľu ošúpeme a prekrojíme. Do hrnca dáme variť vodu, ktorú osolíme a trošku osladíme. Do vriacej vody dáme špargľu a varíme asi 3 minúty. Uvarenú špargľu prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. V mise zmiešame majonézu, jogurt, horčicu, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie, čili a petržlenovú vňať. Uvarené vajcia olúpeme a prekrojíme. Na tanier dáme špargľu s vajcom a prelejeme omáčkou.

Zapekaná špargľa s parmezánom

Potrebujeme:
600 g špargle, mleté čierne korenie, olivový olej, soľ, 100 g strúhaného parmezánu, citrón, petržlenová vňať
Postup:
Z olivového oleja, korenia, zo soli a z citrónovej šťavy pripravíme marinádu, z čerstvej špargle odkrojíme tvrdšie konce, zalejeme ju pripravenou marinádou a necháme asi 15 minút marinovať. Potom špargľu obalíme v parmezáne, vložíme do zapekacej misky, prelejeme zvyškom marinády a zasypeme zvyškom parmezánu. Pečieme asi 15 – 20 minút v rúre predhriatej na 200 °C, až kým povrch nezozlatne. Pred podávaním ozdobíme citrónom a petržlenovou vňaťou.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#špargľa #recept #jarné šaláty
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Nesprchujte sa v horúcej vode, vašej tvári to nebude robiť dobre.
Snažte sa maximálne sústrediť na svoju...

+ Noste pokrievku hlavy, vyhnete sa tak úpalu.
Nerobte dnes veľké investície, nie je na to vhodný deň.

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk