Prečo neochutnať pečený kaleráb?

22.04.2018 08:00

Kaleráb nie je vhodný len do polievky. Pripravte si z neho chutnú večeru, ponúkame recept.

Pečený kaleráb vám bude chutiť!

Pečený kaleráb so slaninkou a šalotkou.
Pečený kaleráb so slaninkou a šalotkou. Autor: SHUTTERSTOCK

Potrebujeme:

  • 2 veľké kaleráby (približne 600 g)
  • 2 šalotky
  • 2 jarné cibuľky
  • 125 g na tenké plátky pokrájanej prerastenej slaninky
  • soľ, korenie
  • 3 PL masla

Ako na to?

  • Kaleráb ošúpte a pokrájajte na rovnaké menšie časti.
  • V slanej vode kaleráb povarte 5 minút, vyberte a nechajte vychladnúť.
  • Pokrájajte šalotku, jarnú cibuľku umyte a prerežte po dĺžke, zelenú časť si nechajte bokom na neskôr.
  • Slaninku pokrájajte na menšie kúsky.
  • Maslo nechajte rozpustiť na panvici a osmažte na ňom kaleráb.
  • Dochuťte soľou a korením, pridajte slaninku, šalotku aj jarnú cibuľku. Z jednej strany nechajte piecť na panvici 4 minúty, potom celú zmes otočte a opäť pečte z druhej strany.
  • Dajte na tanier a ozdobte posekanou zelenou časťou jarnej cibuľky alebo bylinkami.

Porcia obsahuje 152 kcal

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#recept #kaleráb #cibuľa
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Bolesť hlavy vám môže spôsobovať nedostatok tekutín v tele.
Nedajte sa zlákať vidinou peňazí, nie vždy je...

+ Je pred vami ťažké životné rozhodnutie, popremýšľajte nad ním.
Neprezrádzajte svojim kolegom plány do...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk