Fio bankaFio banka

Prečo neochutnať pečený kaleráb?

Kaleráb nie je vhodný len do polievky. Pripravte si z neho chutnú večeru, ponúkame recept.

22.04.2018 08:00
debata (1)

Pečený kaleráb vám bude chutiť!

Pečený kaleráb so slaninkou a šalotkou. Foto: SHUTTERSTOCK
pečený kaleráb Pečený kaleráb so slaninkou a šalotkou.

Potrebujeme:

  • 2 veľké kaleráby (približne 600 g)
  • 2 šalotky
  • 2 jarné cibuľky
  • 125 g na tenké plátky pokrájanej prerastenej slaninky
  • soľ, korenie
  • 3 PL masla

Ako na to?

  • Kaleráb ošúpte a pokrájajte na rovnaké menšie časti.
  • V slanej vode kaleráb povarte 5 minút, vyberte a nechajte vychladnúť.
  • Pokrájajte šalotku, jarnú cibuľku umyte a prerežte po dĺžke, zelenú časť si nechajte bokom na neskôr.
  • Slaninku pokrájajte na menšie kúsky.
  • Maslo nechajte rozpustiť na panvici a osmažte na ňom kaleráb.
  • Dochuťte soľou a korením, pridajte slaninku, šalotku aj jarnú cibuľku. Z jednej strany nechajte piecť na panvici 4 minúty, potom celú zmes otočte a opäť pečte z druhej strany.
  • Dajte na tanier a ozdobte posekanou zelenou časťou jarnej cibuľky alebo bylinkami.

Porcia obsahuje 152 kcal

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com 1 debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #recept #kaleráb #cibuľa

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Priznajte si svoje chyby a môžete na nich začať...

+ Upokojte sa, práve to je prvý krok k čistej mysli.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba, pomôžte....