Pečený kaleráb vám bude chutiť!
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 2 veľké kaleráby (približne 600 g)
- 2 šalotky
- 2 jarné cibuľky
- 125 g na tenké plátky pokrájanej prerastenej slaninky
- soľ, korenie
- 3 PL masla
Ako na to?
- Kaleráb ošúpte a pokrájajte na rovnaké menšie časti.
- V slanej vode kaleráb povarte 5 minút, vyberte a nechajte vychladnúť.
- Pokrájajte šalotku, jarnú cibuľku umyte a prerežte po dĺžke, zelenú časť si nechajte bokom na neskôr.
- Slaninku pokrájajte na menšie kúsky.
- Maslo nechajte rozpustiť na panvici a osmažte na ňom kaleráb.
- Dochuťte soľou a korením, pridajte slaninku, šalotku aj jarnú cibuľku. Z jednej strany nechajte piecť na panvici 4 minúty, potom celú zmes otočte a opäť pečte z druhej strany.
- Dajte na tanier a ozdobte posekanou zelenou časťou jarnej cibuľky alebo bylinkami.
Porcia obsahuje 152 kcal