Recept: Pečená zelenina v tortile
Potrebujeme:
- 2 zelené papriky
- 1 červená paprika
- 1 baklažán
- 1 cibuľu
- 2 väčšie paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie, olivový olej, čerstvý rozmarín
- tortily
Ako na to?
- Papriky očistíme, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
- Baklažán rozkrojíme, nakrojíme vnútornú dužinu, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
- Cibuľu nelúpeme, prekrojíme ju iba napoly, opäť osolíme, okoreníme, pridáme pár kvapiek oleja a preložíme čerstvým rozmarínom.
- Všetko dáme zapiecť na gril. Medzitým si nakrájame dva strúčiky cesnaku.
- Ugrilovanú zeleninu zbavíme šupiek a pokrájame na malé kúsky, zmiešame s cesnakom, dochutíme soľou, korením. Na záver zmes prelejeme olivovým olejom, ktorým rozhodne nešetríme.
- Na grile si rozpečieme tortily, ktoré následne zmesou naplníme.
Známy šéfkuchár sa už 24. apríla predstaví v novej relácii o varení s názvom Rozpal to ve Španělsku, šéfe! na Prima PLUS. Pohlreich opisuje aj rozdiel medzi varením u nás a v slnečnom Španielsku. "Tam hrajú prím jedlá upravené na špeciálnom grile, ktorému sa hovorí plancha. Inak je ale najväčším rozdielom kvalita a dostupnosť používaných surovín. Takmer žiadne grilovanie sa nezaobíde bez cesnakovej majonézy aioli a tiež dostatočného množstva chleba. Recepty sú podobné tým, ktoré používame my. Sú ale prirodzenejšie, bez umelých dochucovadiel,“ približuje Pohlreich.