Čarovné recepty zo zdravých potravín

Jar prináša na náš stôl potraviny nabité vitamínmi, minerálmi aj energiou.

17.04.2018 07:00
púpava, sirup Foto:
Púpavový sirup
debata

Púpavový sirup

Potrebujeme:
200 kvetov púpavy, 2 citróny, 1,5 kg krupicového cukru, 1,5 l vody
Postup:
Všetky kvety opláchneme pod studenou vodou, vložíme ich do väčšej nádoby, zalejeme vodou a necháme lúhovať do druhého dňa. Potom ich precedíme cez plátno alebo gázu, zľahka vytlačíme, pridáme citrón bez kôstok nakrájaný na kocky a cukor. Varíme za občasného miešania do zhustnutia. Ešte teplý sirup plníme do malých fliaš alebo pohárov, ktoré uzavrieme a uložíme do temna a chladu. Sirup pomáha pri prechladnutí a je dobrý na trávenie.

Šalát z listov púpav s reďkovkami a vajcami

Potrebujeme:
1/2 kl plnotučnej horčice, 1 PL vínneho octu, 5 PL olivového oleja, 200 g púpavových listov, 2 štipka mletého čierneho korenia, 400 g reďkovky, 1/2 kl sardelovej pasty, 1/3 kl soli, 2 vajcia, petržlenová vňať, voda na zálievku
Postup:
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na štvrtiny. Listy púpav dôkladne opláchneme, necháme odkvapkať a nakrájame na rezance. Umyté reďkovky pokrájame na tenké plátky. Zálievku pripravíme zmiešaním oleja so sardelovou pastou, horčicou, vínnym octom, soľou a korením. Všetko premiešame, ozdobíme vajcami, púpavovými listami, petržlenovou vňaťou a prelejeme zálievkou. Pred podávaním necháme šalát vychladiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reďkovka #šalát #sirup #púpava #jarné recepty

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...