Veľkonočné dezerty: Mandľovo-malinové rezy

Niet veľkonočného stola, na ktorom by chýbalo niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre.

29.03.2018 11:00
malinovo mandľové rezy Foto: ,
Malinovo-mandľové rezy
debata

Na stole Lucie Miškovej – doma i v hoteli – však aj vtedy platí, že v jednoduchosti je krása, elegancia a dokonalá chuť. Nemusí byť plný tanier, dezertu stačí zopár detailov, aby zaujal.

Mandľovo-malinové rezy

príprava 25 minút
15 porcií
Potrebujeme:
200 g zmäknutého masla, 300 g krupicového cukru, 5 žĺtkov, 100 g krupice, 280 g mandľovej múky, šťava a kôra z 1 citrónu, 5 bielkov, 50 g cukru, 70 g mrazených alebo čerstvých malín
Postup:
1. Vyšľaháme maslo s krupicovým cukrom, postupne pridáme žĺtky a dobre zašľaháme.
2. Pridáme krupicu a mandľovú múku, citrónovú šťavu s kôrou a vyšľahané bielky s cukrom. Nakoniec zamiešame maliny. Do vymastenej formy striekame hmotu, pečieme pri 150 °C 15 minút.

Dezert pripravila Lucia Mišková, cukrárka hotela Roset a jeho Tulip Café & Restaurant v Bratislave

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pečenie #dezert #recept #Veľká noc #zákusok

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...