Na stole Lucie Miškovej – doma i v hoteli – však aj vtedy platí, že v jednoduchosti je krása, elegancia a dokonalá chuť. Nemusí byť plný tanier, dezertu stačí zopár detailov, aby zaujal.
Mandľovo-malinové rezy
príprava 25 minút
15 porcií
Potrebujeme:
200 g zmäknutého masla, 300 g krupicového cukru, 5 žĺtkov, 100 g krupice, 280 g mandľovej múky, šťava a kôra z 1 citrónu, 5 bielkov, 50 g cukru, 70 g mrazených alebo čerstvých malín
Postup:
1. Vyšľaháme maslo s krupicovým cukrom, postupne pridáme žĺtky a dobre zašľaháme.
2. Pridáme krupicu a mandľovú múku, citrónovú šťavu s kôrou a vyšľahané bielky s cukrom. Nakoniec zamiešame maliny. Do vymastenej formy striekame hmotu, pečieme pri 150 °C 15 minút.
Dezert pripravila Lucia Mišková, cukrárka hotela Roset a jeho Tulip Café & Restaurant v Bratislave