Najlepší výsledok docielime v horúcom vodnom kúpeli. Žĺtok pred pridaním rozšľaháme s trochou omáčky a miešame nad parou tak dlho, až kým omáčka nezhustne.
Aj keramické nože potrebujú údržbu
Keramické nože majú viacero výhod. Nepohlcujú napríklad chute a pachy krájaných potravín. Sú vyrobené z moderných keramických materiálov. O keramický nôž sa však treba starať, aby sa nepoškodilo ostrie. Nesmie sa používať na krájanie zmrazených výrobkov, kostí alebo iných tvrdých potravín. Umývať ho treba pod tečúcou vodou, umývačka riadu sa neodporúča. Keramické nože treba uskladňovať v drevenom stojane alebo v plastovom puzdre. Ostrie keramického noža sa dá opraviť iba do hĺbky 2 až 3 mm. Aj odolný a výborne nabrúsený nôž treba aspoň raz za tri roky nabrúsiť, je vždy lepšie zveriť sa profesionálom, ktorí používajú špeciálne diamantové brúsky.
Vývar do zásoby
Dobrý domáci hovädzí, slepačí či zeleninový vývar je pokladom v kuchyni. Väčšinou ho pripravíme viac, ako dokážeme ihneď skonzumovať. Zvyšný však môžeme zamraziť buď v plastových obaloch, alebo vo formičkách na ľad. Potom ho určite využijeme v omáčkach alebo polievkach, ktorým dodá neodolateľnú chuť.
Zázračný zázvor
Je všeobecne známe, že zázvor má výrazné protizápalové vlastnosti, preto pomôže uľaviť od kŕčov priedušiek pri nachladnutí a chrípke. Mnohí liečitelia odporúčajú žuvať čerstvý zázvor, piť zázvorový čaj či užiť lyžicu medu zmiešanú s vylisovanou šťavou z koreňa zázvoru.