Tipy, triky, nápady: Marmeláda do guláša?

Prehnali ste to s pálivou paprikou? Priveľmi štipľavý guláš zjemní marmeláda. Najväčší úspech budete mať s marhuľovou, zabodujete aj so slivkovou.

18.03.2018 14:00
Papriková zápražka sa pripravuje podobne ako... Foto:
Pridaním marmelády získajú chute guláša ďalší rozmer.
debata

Táto finta funguje oveľa lepšie, ako pridávanie nastrúhaného surového zemiaku či strúhanky. Po pridaní marmelády získajú chute guláša ďalší rozmer, ktorý ocenia deti, ale aj dospelí.

Nedopitý sekt zachráni kávová lyžička

Špeciálnu zátku na šumivé víno doma nemáte a tú, čo ste z fľaše vystrelili, neviete napchať späť do jej hrdla? Rébus, ktorý čaká každého, kto nedopil fľašu šumivého vína a potrebuje ju odložiť do chladničky. Starí kuchári a majstri čašníci sekt vôbec nezatvárali, a predsa im ešte deň-dva vydržal svieži. Ako? Používali kávovú lyžičku. Len ju rukoväťou zastrčili do hrdla fľaše.

Nezabúdajte na cesnak

Dobrým pomocníkom proti virózam a chrípke je obyčajný cesnak. Obsahuje vitamíny C, B6, železo, zinok, vápnik, horčík, fosfor, selén i ďalšie prospešné látky. Pred večerou si stačí jeden strúčik roztlačiť do polievky alebo najemno nasekať do šalátu. Skvelý je aj v kombinácii s lyžičkou medu.

Multifunkčný robot aj navarí

So šikovným pomocníkom sa varenie mení na zábavu. S multifunkčným kuchynským prístrojom SilverCrest Monsieur Cuisine Plus zvládnu pripraviť chutné menu aj začiatočníci. Čím sa líši novinka od bežných kuchynských robotov? Možno ju využiť pri príprave polievok, omáčok, zeleniny, mäsa, cestovín aj rýb, zdravých smoothies, ba dokonca zaváranín. Nahradí niekoľko prístrojov – šľahá, seká, mixuje, miesi cesto, varí klasicky i na pare, restuje aj dusí. Má zabudovanú kuchynskú váhu do 5 kg s dovažovacou funkciou, systém ustavičného šetrného miešania počas varenia, ale aj funkciu turbo napríklad na drvenie orechov a čerstvých byliniek. Bohaté príslušenstvo je ľahko odnímateľné, jednoducho sa čistí a možno ho umývať aj v umývačke riadu, čo ušetrí kopu času. Prípravu jedál máte stále pod kontrolou – displej ukazuje aj čas prípravy (do 90 minút) a teplotu pokrmu (37 °C – 130 °C). Súčasťou balenia je tiež kuchárska kniha s 200 receptami. Predáva Lidl.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #cesnak #sekt #guláš #marmeláda #štipľavá chuť #kuchynský robot

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...