Niet nad domáce zmesi zabíjačkového korenia

25.02.2018 14:00
koreniny, dochucovadlo
Koreniace zmesi do zabíjačky si pripravujte podľa svojho receptu. Autor:

Pri domácej zabíjačke je dobré, keď sa nespoliehame na priemyselne vyrábanú zabíjačkovú zmes, ale korenia si namiešame sami.

Najmä koreniny pridávané do jaterníc im dokážu dať osobitnú chuť typickú azda pre každú domácnosť. Zvláštnu kapitolu tvorí zázvor, ktorý môžeme aj zavrhnúť, ale v jaterniciach je skvelý. Keď je mletého zázvoru priveľa, trochu štípe na jazyku.

Správne napĺňanie do obalu

Pred naplnením do močového mechúra alebo hrubého čreva dbáme, aby celá tlačenková hmota bola teplá, to znamená, že pri dlhšej dobe prípravy sa musí pred plnením prihriať. Samotné plnenie sa vykoná tak, že sa obaly umyjú a na jednom konci dôkladne zaviažu špagátom. Tlačenky sa nenapĺňajú príliš plné, tak do dvoch tretín, aby sa s nimi lepšie manipulovalo.

„Zrenie“ tlačenky

Naplnenú tlačenku opatrne položíme na plech, niekoľkokrát opatrne pretočíme a dáme do chladu. Je dobré aspoň trikrát vždy po polhodine tlačenku obracať, aby sa vnútro, najmä koreniny a eventuálne mastnota rovnomerne usadili. Po stuhnutí, najlepšie až ráno, sa krája ostrým nožom a konzumuje.

Vareškov tip: Tlačenkový šalát s paradajkami

Tlačenku nakrájame na kúsky, uvarené vajcia, olúpané paradajky s cesnakom nakrájaným na plátky, cibuľu nakrájanú na kolieska spolu premiešame. Horčicu ochutíme sójovou omáčkou, octom, korením a soľou. Primiešame k šalátu a necháme v chlade odležať.

Vyprážané bravčové obličky

Potrebujeme
7 obličiek, 500 ml mlieka, hladká múka, 3 vajcia, strúhanka, olej na vyprážanie, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Obličky dobre prepláchneme a po dĺžke rozkrojíme. Vyrežeme všetky biele žilky a obličky nakrájame na plátky. Dáme do misky a zalejeme na niekoľko hodín mliekom.
2. Medzitým pripravíme hladkú múku, rozšľahané vajcia s troškou soli a strúhanku. Obličky dôkladne osušíme, aby na nich dobre držal trojobal.
3. Plátky už nesolíme, len okoreníme a opatrne obaľujeme. Na panvici rozpálime tuk a vyprážame z každej strany.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#zabíjačka #tlačenka #recept #príprava #korenie
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Chýbajú vám vitamíny, ak nejete ovocie a zeleninu, poraďte sa v lekárni.
Neodkladajte prácu na neskôr,...

+ Neľutujte sa stále, ste úplne v poriadku, nemyslite na zlé veci.
Neplačte pre peniaze, všetko sa vyrieši,...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk