Čokoládové variácie s ovocím

Čokoláda s ovocím je dokonalým dezertom, ktorým môžeme potešiť našich milovaných...

23.02.2018 17:00
čokoláda, jahody Foto:
Čokoládovým dezertom s ovocím nikdy nič nepokazíte.
debata

Višňový džem v čokoláde

Poctivý domáci višňový džem v čokoláde strčí do vrecka hociktoré sladkosti z obchodu. Pri zaváraní višňového džemu stačí každý pohár vyliať troškou rozpustenej čokolády tak, aby čokoláda pokrývala celú stenu pohára. Vyliaty pohár dáme na chvíľu do mrazničky, aby čokoláda stuhla, a horúcim džemom plníme pripravené poháre, uzatvoríme, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.

Hobliny sú dobrou alternatívou

Ak sa chceme vyhnúť prácnemu vylievaniu pohárov čokoládou, môžeme čokoládu nastrúhanú na hobliny vmiešať priamo do višňového džemu tesne pred plnením pohárov. Džem tak bude sladší celý, nielen ten z okrajov. Višne obsahujú menej pektínu, a navyše sú veľmi šťavnaté, preto je dobré použiť menšie ako odporúčané množstvo ovocia (namiesto 1 kg ovocia sa odporúča iba 800 – 900 g).

Vareškov tip: Grepy v čokoláde

Olúpané grepy zbavíme bielych šupiek a namočíme na dve hodiny do cukrovej vody. Kvalitnú horkú čokoládu medzitým rozpustíme v horúcom kúpeli a jednotlivé dieliky grepov po osušení namáčame do rozpustenej čokolády a obaľujeme v nastrúhaných lieskových orieškoch.

Čokoládové keksy s džemom

Potrebujeme:
150 g masla, 1/2 hrnčeka cukru, 1,5 šálky hladkej múky, 1/2 kl jedlej sódy, 1–2 PL kakaa, 1/2 kl soli, 2 PL mlieka, 1 kl vanilky, 1/4 šálky nasekaných lieskových orieškov, džem
Postup:
1. V mixéri vyšľaháme maslo. Pridáme cukor a vanilku a šľaháme dohladka. Do zmesi postupne pridáme múku, sódu, soľ, kakao, mlieko a oriešky.
2. Z cesta vytvoríme menšie guľky, uložíme ich na plech na papier na pečenie. Necháme im dostatok priestoru, pri pečení zväčšia svoj objem.
3. Uprostred guliek urobíme jamku, do ktorej dáme trochu džemu. Rúru vyhrejeme na 180 °C a keksy upečieme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príprava #dezert #čokoláda #ovocie #recept

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...