Sacherova torta alebo bábovka? Koľko kalórií obsahujú?

Koláče či torty majú niekoľko možných variácií, z ktorých si môžete vybrať. Prinášame približný prehľad kalórií, koľko ich obsahuje jeden kúsok.

16.02.2018 13:00
debata

Sacherova torta je lahodnou čokoládovou pochúťkou s džemom a čokoládovou polevou, ktorá nesie pomenovanie po svojom „tvorcovi“ Franzovi Sacherovi. Zaujímavosťou je, že ju vytvoril ešte ako 16-ročný učeň. Torta si získala obrovskú obľubu. Ak si na nej chcete pochutnať, pripravte sa na tieto čísla: 120 g obsahuje 460 kcal.

Sacherova torta. Foto: SHUTTERSTOCK
sacherova torta Sacherova torta.

Receptov na jednoduchý jablkový koláč je množstvo, ale hlavnou prísadou sú najmä lahodné jablká. Cukor a olej však pridávajú kalórie. Koľko? Jablkový koláč: 150 g obsahuje 200 kcal. Ak ho doplníte ešte o posýpku, v 150 gramoch telu dodáte 345 kcal.

Jablkový koláč. Foto: SHUTTERSTOCK
jablkový koláč Jablkový koláč.

Cheesecake je chutný tvarohový koláč, ktorý ponúka nekonečné kombinácie, zvoliť môžete podľa vašich preferencií – 100 g obsahuje 275 kcal.

Dvojfarebná bábovka patrí k obľúbeným „rýchlym“ koláčom, ktoré zvládne aj začínajúca pekárka – napríklad jednoduchý hrnčekový recept. Ak si však myslíte, že v tomto koláči nie je až toľko kalórií, ste na omyle – 70 g obsahuje 270 kcal. Vinníkom je najmä maslo alebo olej, bez ktorého to nejde.

Chutná bábovka. Foto: SHUTTERSTOCK
bábovka Chutná bábovka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #Sacherova torta #jablkový koláč

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...