Štyri netradičné cesty, ako posilniť romantiku vo vzťahu

Romantika to nie sú sviečky, večera ani oheň v krbe. To všetko sú len kulisy a ak chýba pravá romantika v srdci, budú len trápno – vtipným doplnkom, ktorý vzťah nijako neobohatí. Je preto lepšie staviť na vnútorné stimuly romantiky ako na materiálne doplnky.

10.02.2018 17:00
kvety, láska, vzťah, romantika Foto:
Dotyky napovedia, že k sebe patríte a to je romantické.
debata

Dotyky

Žiadne kulisy, ale dotyky navodia romantickú atmosféru. Vzájomný kontakt je extrémne cenná záležitosť. Ak vám partner len tak prejde po krku, premasíruje ramená, vezme vás do náručia. Ak mu na oplátku pohladíte jeho líce, zapozeráte sa mu do očí a držíte sa za ruky. To všetko sú dotyky, ktoré naznačujú, že ste jeden pre druhého viac, ako len kamarát a sexuálny objekt. Napovedia, že k sebe patríte a to je extrémne romantické.

Rozhovor

Taká maličkosť, ale nie je nič horšie, ak sedíte v luxusnej reštaurácii, na stole sviečky, na stole kaviár a nemáte si čo povedať. No ak si naopak s láskou vymieňate slová, usmievate sa a cítite, že vám neviaznu vety, tak sa budete romanticky cítiť aj v tretej cenovej skupine. Vytvoríte si vlastnú bublinu. Príjemný rozhovor pritom môžete absolvovať ako doma, tak aj na prechádzke, alebo kdekoľvek.

Dobrodružstvo

Hovorí sa, že vzťahy by sa nemali nadväzovať počas dobrodružných a krízových chvíľ, ale na ich posilnenie sú dobré. Skúste niekedy ísť namiesto kvalitného hotela do dreveného zrubu na samote. Vydajte sa na stanovačku, na zaujímavú túru, výlet, vyskúšajte si navzájom svoje sily a tým aj spolupatričnosť. Nie je nič romantickejšie, ak sa môžete jeden o druhého starať, dokazovať si lásku a náklonnosť.

Buďte sami

Je veľmi málo párov, ktoré si pravidelne usporadúvajú večery pre seba. Vždy je tam televízia, alebo deti, kamaráti. Samota akoby sa vytrácala a pritom romantika nikdy nekvitne v spoločnosti. Problémom totiž je, že ak nebudete bývať pravidelne spolu sami, zrazu to nebudete vedieť. Je to ako všetko, čo sa nekultivuje, časom stráca životnosť. Nakoniec nebudete vedieť byť sami so sebou a vtedy žiadne okolnosti romantiku nezaistia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozhovor #dotyky #náklonnosť #romantika #dobrodružstvo

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...