Pár dobrých nápadov, ktoré môžu pri chudnutí pomôcť

Menšie taniere aj chladnejšia kuchyňa - to všetko môže zabrať v krízovom období zhadzovania kilogramov.

08.12.2017 13:00
chudnutie, stravovanie, cvičenie Foto:
debata (1)

Použite malé taniere – ide o psychologickú záležitosť. Zjete menej, lebo na takomto tanieri vyzerá aj menej jedla bohatšie.

Ak si pred jedlom umyjete zuby mentolovou zubnou pastou, váš apetít bude menší. Štúdie preukázali, že chuť mentolu má práve tento účinok.

Prilepte si na chladničku obrázok športujúcej sexi modelky – bude vás motivovať k športu a zároveň bude vašou strážkyňou chladničky. Vyberiete si z nej ďalšiu porciu zmrzliny, keď chcete vyzerať ako modelka?

Nevyhýbajte sa štipľavým pokrmom – naopak, zaraďte ich do jedálnička častejšie. Vďaka nim bude váš metabolizmus fungovať rýchlejšie.

Jedzte pomalšie, poriadne prežúvajte. Pocit nasýtenia sa dostaví rýchlejšie a takisto urobíte dobrý krok smerom k zdravšiemu tráveniu.

Pustite si k jedlu hudbu, ktorá sa vám až tak veľmi nepáči. Podĺa priesklumu aj v takomto prípade človeku chutí o čosi menej.

Neprekúrte váš byt, teda aspoň kuchyňu nie. Ak máte v tejto miestnosti o čosi chladnejšie, posedenia pri jedle vyhľadávať nebudete. Čím teplejšie máte v tejto mietsnosti, tým príjemnejšie sa vám je. A tým pádom aj viac skonzumujete.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kilogramy #hmotnosť

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...