Koktejlový ošiaľ zimy? Pripite si štýlovo aj chutne

Chýba vám čas koktejlov, ktoré ste si objednávali v lete na terase obľúbeného baru v meste? Ale kto povedal, že zima je obdobím, keď sa pije len varené víno?

25.11.2017 08:00
debata

Niektoré miešané nápoje sú priam stvorené na to, aby ste ich pripravovali a ochutnávali práve počas chladnejších mesiacov roka. Zväčša kombinujú chute (ale tiež vône), ktoré sú typické pre toto obdobie.

Vyskúšajte miešané nápoje zimy.

Nechýba vanilka, jablko, niekde škorica, ale objavujú sa aj prvky ako čokoláda, kakao či napríklad sladké drievko, aníz a podobne. Hoci väčšina koktejlov sa aj v tomto čase podáva za studena, môžete zaexperimentovať a vyskúšať niečo na „teplú“ nôtu. Ale pozor, s popíjaním opatrne – takéto koktejly ľahko stúpajú do hlavy.

Zimný drink na vyskúšanie

Cointreau Fizz
Do pohára s ľadom nalejte najprv poldeci likéru Cointreau, pridajte 15 ml čerstvej citrónovej šťavy, lyžičku vanilkového sirupu, 30 ml čerstvej jablkovej šťavy a dolejte 40 ml sódy.

Na ozdobenie sa celkom logicky núka plátok čerstvého jabĺčka. Aby vynikla vôňa, však môžete využiť aj sušené jablko, prípadne kúsok vanilkového struku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #drink #zima #koktejl

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...