Brychtová: Nemám ideálnu postavu, ale poctivých koláčov sa nevzdám!

Na začiatku bolo pečenie so starou mamou. Jej recepty pretrvali v rodine moderátorky Kataríny Brychtovej desaťročia. Podeliť sa o ne chcela aj ďalšími, vydala teda vlastnú kuchársku knižku.

15.11.2017 13:00
debata
Moderátorka Katarína Brychtová pokrstila svoju... Foto: Profimedia
Katarína Brychtová Moderátorka Katarína Brychtová pokrstila svoju knihu o sladkom pečení.

Sympatická tvár z televíznej obrazovky je veľkou fanúšičkou sladkého a gurmánkou vo všeobecnosti. Vždy sa rada hlásila k chutným jedlám a najmä dobrej sladkej bodke. „U nás doma to preskočilo jednu generáciu. Piekla moja stará mama, mamina až tak nie a potom som začala piecť aj ja. Keď sa mi narodili deti, tak ešte viac,“ prezradila pre Pravda.sk Brychtová.

V receptoch zásadne používa poctivé suroviny, hemží sa to v nich maslom, vajíčkami či cukrom. Pre niekoho možno až priveľa, súhlasí Brychtová. Na poctivú domácu kuchyňu však nedá dopustiť. „Asi to opäť vychádza už z detstva – niečo, na čo si človek zvykne, sa mu potom ťažko opúšťa. Ja si radšej dám menej a nie tak často, ale keď už siahnem po sladkom, chcem, aby to malo pravú poctivú chuť,“ uviedla moderátorka.

„Neberiem nikomu, ak varí zdravo alebo používa zdravšie alternatívy. V mojej knižke sú však naozaj tradičné recepty s použitím vajec, masla, cukru. Ani neviem spočítať, koľko som toho použila, keď som piekla posledné týždne koláče do knižky,“ uviedla na margo novinky Moje sladké radosti, ktorú v utorok popoludní aj slávnostne pokrstila v Bratislave. Ako inak, sladké nechýbalo.

Niekdajšia tvár Pošty pre teba priznala, že aj vďaka svojej láske k dezertom a koláčom, sa občas potýka s problémami s hmotnosťou. „Nemám ideálnu postavu. Skrátka to tak je, ale už som si zvykla. Sú obdobia, keď sa stravujem takpovediac bez ladu a skladu a potom zase dni, keď sa snažím mať nejaký režim. Som Blíženec, mám rada zmenu – takže je to raz tak, raz tak,“ uviedla s úsmevom. Doplnila však, že jej veľmi pomáhajú odporúčania z knižiek Antónie Mačingovej. „Jej recepty na zdravšie stravovanie a chudnutie mám už overené,“ odkázala Brychtová na knižky o chudnutí a stravovaní.

Viac o príprave knihy, ale aj o tom, čo si Katarína Brychtová myslí o zdravých trendoch v pečení, či aké recepty odporúča na vianočný stôl, si môžete prečítať v najbližšom vydaní magazínu MiA denníka Pravda. Vyjde v stredu 29. novembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pečenie #Katarína Brychtová #sladké #kuchárska kniha #zdravé #poctivé

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...