Málo zeleniny
Čerstvé šaláty a zelenina ako príloha k jedlu poskytujú cenné živiny, ktoré naše telo potrebuje. Počas obeda však máme na tanieroch málo zeleniny. Snažte sa preto do svojho poludňajšieho menu každý deň zaradiť aspoň malý šalát. Takisto si z domu môžete priniesť pokrájanú kúsky čertvej zeleniny ako mrkvy, uhorky či paradajky, ktoré skonzumujete počas dňa. Prísun vitamínov tak budete mať zabezpečený aj za počítačom.
Priveľa kalórií
Pečené na oleji, vysmážané, utopené v smotanovej omáčke – množstvo kalórií, ktoré sa nám počas obeda dostáva na tanier celkom nepozorovane. Práve obed sa stáva pre mnoho ľudí tým momentom, kedy prijmú zbytočne veľa kalórií, ktorých sa počas dňa nedokážu zbaviť. Okrem kalorických bômb ako sú hranolky či vysmážané jedlá na na tanier dostanú aj skryté kalórie v podobe dressingov. Takže aj šalát sa v konečnom dôsledku môže stať kalorickou bombou.
Málo „pomalých“ sacharidov
Celkom sa vzdať sacharidov počas obeda nie je nutné. Celkom postačí, ak vynecháte „rýchle“ sacharidy ako produkty z bielej múky, sladkosti či lúpanú ryžu. Ale prílohy vo forme celozrnných cestovín či hnedej ryže si na tanier naložte. Práve tieto potraviny zabezpečia stabilnú hladinu cukru počas poobedia.