Ružové víno v zime? Tak toto musíte skúsiť, chutí skvelo!

Mnoho z nás sa domnieva, že ružové víno je nápoj vhodný len na teplé letné večery. Ale opak je pravdou.

14.11.2017 07:00
ružové víno, fľaša, pohár Foto:
S ružovým vínom môžete experimentovať aj v zime.
debata

S ružovým vínom sa dá experimentovať v miešaných nápojoch, prípadne sa skvelo hodí na dlhé zimné večery v kombinácii s rôznymi inými prísadami.

Ako píše americký Vogue, rosé sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov. Cituje známych barmanov či špecialistov, ktorí s týmto obľúbeným letným nápojom pracujú aj počas zimných mesiacov. Najčastejšie ide o koktejly, v ktorých sa snúbi chuť ľahkého ružového vína či šampanského s tvrdším alkoholom, koreninami a rozličnými sirupmi. Hoci na prvý pohľad to môže znieť až príliš komplikovane – ak máte správne ingrediencie, pripraviť si taký nápoj môžete aj doma.

Mixovať ružové víno napríklad s tequilou alebo whisky pre niekoho neznie ako najlepší nápad, majstri z amerických vychýrených podnikov však majú iný postoj. Poľahky skombinujú rosé aj s rôznymi likérmi, ktoré zvýraznia jeho chuť alebo sladkosť či sviežosť. Nás zaujal najviac recept so spomenutou whisky, keďže ide o netradičnú kombináciu.

Ak ho chcete vyskúšať, zmixujte nasledovné:

Poldeci ružového vína, O,3 centilitra bourbonu, k tomu pridajte likér z jemného korenia a citrónovú šťavu a tiež dve vetvičky rozmarínu. Hrajte sa s množstvom prísad a experimentuje s chuťou. To všetko zmiešajte v šejkri s ľadom a podávajte chladené v pohári.

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #mix #whisky #rosé

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....