S ružovým vínom sa dá experimentovať v miešaných nápojoch, prípadne sa skvelo hodí na dlhé zimné večery v kombinácii s rôznymi inými prísadami.
Ako píše americký Vogue, rosé sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov. Cituje známych barmanov či špecialistov, ktorí s týmto obľúbeným letným nápojom pracujú aj počas zimných mesiacov. Najčastejšie ide o koktejly, v ktorých sa snúbi chuť ľahkého ružového vína či šampanského s tvrdším alkoholom, koreninami a rozličnými sirupmi. Hoci na prvý pohľad to môže znieť až príliš komplikovane – ak máte správne ingrediencie, pripraviť si taký nápoj môžete aj doma.
Mixovať ružové víno napríklad s tequilou alebo whisky pre niekoho neznie ako najlepší nápad, majstri z amerických vychýrených podnikov však majú iný postoj. Poľahky skombinujú rosé aj s rôznymi likérmi, ktoré zvýraznia jeho chuť alebo sladkosť či sviežosť. Nás zaujal najviac recept so spomenutou whisky, keďže ide o netradičnú kombináciu.
Ak ho chcete vyskúšať, zmixujte nasledovné:
Poldeci ružového vína, O,3 centilitra bourbonu, k tomu pridajte likér z jemného korenia a citrónovú šťavu a tiež dve vetvičky rozmarínu. Hrajte sa s množstvom prísad a experimentuje s chuťou. To všetko zmiešajte v šejkri s ľadom a podávajte chladené v pohári.