Chutný a zdravý kel v kuchyni? Pripravíte ho takto ľahko

12.11.2017 08:00
Kučeravý kel so smotanou je chutná príloha, ale...
Kučeravý kel so smotanou je chutná príloha, ale aj samostatné jedlo. Autor: ,

V materskej škôlke možno nepatril medzi vašich miláčikov, ale kel si zaslúži druhú šancu. Ide o zeleninu, ktorá je pri správnej príprave veľmi chutná a výživná.

Práve teraz finišuje obdobie kelu a vy ho môžete pokojne zaradiť do svojho jedálnička. Či už varíte pre celú rodinu, alebo pre seba samu. Azda najjednoduchší a pritom veľmi chutný recept je kel kučeravý alebo kel hlávkový pripravený so smotanou.

Stačí naozaj máličko. Dôkladne umytý a jemne blanšírovaný kel nakrájajte na tenučké prúžky. Na panvici rozpustite maslo a pridajte zeleninu. Po pár minútach prilejte smotanu a nastrúhaný muškátový oriešok. Nezabudnite na soľ a korenie (s nimi môžete ochucovať jedlo až v samotnom závere).

Jedlo vám samo napovie, kedy je už hotové. Zvyčajne však stačí polhodinka na podusenie tohto chutného pokrmu, ktorý sa zvykne veľmi často servírovať ako príloha k rôznemu typu mäsa.

Naša rada: Ak túžite po naozaj zdravej potravine, tak konzumujte kel čerstvý a tepelne neupravený. Pre vysoký obsah vlákniny pôsobí priaznivo na trávenie. Podieľa sa aj na znižovaní cholesterolu, posilňuje imunitný systém. Je zdrojom vápnika, železa, vitamínov A, C E a tiež beta-karoténu.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#zdravie #smotana #kučeravý kel #kel #jeseň #jednoduché #jedlo
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Na popraskané pery pomôže jedine med a babičkina lekáreň.
Budete sa snažiť svoje deti pochopiť, aj...

+ Otvárajú sa vám skvelé možnosti prejaviť sa ako harmonický človek.
Darujte všetky zbytočné...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk