Chutný a zdravý kel v kuchyni? Pripravíte ho takto ľahko

V materskej škôlke možno nepatril medzi vašich miláčikov, ale kel si zaslúži druhú šancu. Ide o zeleninu, ktorá je pri správnej príprave veľmi chutná a výživná.

12.11.2017 08:00
Kučeravý kel so smotanou je chutná príloha, ale... Foto: ,
Kučeravý kel so smotanou je chutná príloha, ale aj samostatné jedlo.
debata

Práve teraz finišuje obdobie kelu a vy ho môžete pokojne zaradiť do svojho jedálnička. Či už varíte pre celú rodinu, alebo pre seba samu. Azda najjednoduchší a pritom veľmi chutný recept je kel kučeravý alebo kel hlávkový pripravený so smotanou.

Stačí naozaj máličko. Dôkladne umytý a jemne blanšírovaný kel nakrájajte na tenučké prúžky. Na panvici rozpustite maslo a pridajte zeleninu. Po pár minútach prilejte smotanu a nastrúhaný muškátový oriešok. Nezabudnite na soľ a korenie (s nimi môžete ochucovať jedlo až v samotnom závere).

Jedlo vám samo napovie, kedy je už hotové. Zvyčajne však stačí polhodinka na podusenie tohto chutného pokrmu, ktorý sa zvykne veľmi často servírovať ako príloha k rôznemu typu mäsa.

Naša rada: Ak túžite po naozaj zdravej potravine, tak konzumujte kel čerstvý a tepelne neupravený. Pre vysoký obsah vlákniny pôsobí priaznivo na trávenie. Podieľa sa aj na znižovaní cholesterolu, posilňuje imunitný systém. Je zdrojom vápnika, železa, vitamínov A, C E a tiež beta-karoténu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #jedlo #jeseň #kel #jednoduché #smotana #kučeravý kel

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...