Práve teraz finišuje obdobie kelu a vy ho môžete pokojne zaradiť do svojho jedálnička. Či už varíte pre celú rodinu, alebo pre seba samu. Azda najjednoduchší a pritom veľmi chutný recept je kel kučeravý alebo kel hlávkový pripravený so smotanou.
Stačí naozaj máličko. Dôkladne umytý a jemne blanšírovaný kel nakrájajte na tenučké prúžky. Na panvici rozpustite maslo a pridajte zeleninu. Po pár minútach prilejte smotanu a nastrúhaný muškátový oriešok. Nezabudnite na soľ a korenie (s nimi môžete ochucovať jedlo až v samotnom závere).
Jedlo vám samo napovie, kedy je už hotové. Zvyčajne však stačí polhodinka na podusenie tohto chutného pokrmu, ktorý sa zvykne veľmi často servírovať ako príloha k rôznemu typu mäsa.
Naša rada: Ak túžite po naozaj zdravej potravine, tak konzumujte kel čerstvý a tepelne neupravený. Pre vysoký obsah vlákniny pôsobí priaznivo na trávenie. Podieľa sa aj na znižovaní cholesterolu, posilňuje imunitný systém. Je zdrojom vápnika, železa, vitamínov A, C E a tiež beta-karoténu.