Pstruh je unikátna ryba, pomôže mu najmä maslo

Veľké plus pstruha, ktorý je vskutku unikátnou rybou, je jeho pomerne ľahká dostupnosť v čerstvom stave, nekomplikovaná príprava a chutné jemné mäso.

, 02.11.2017 15:00
pstruh, ryby Foto:
Pstruh je pochúťkou na slovenskom stole.
debata

Na jeho úpravu netreba žiadne špeciálne postupy. Stačí napríklad očisteného pstruha nasoliť a posypať rascou z oboch strán, nechať na panvici rozpustiť maslo s olejom, vložiť rybu a smažiť z oboch strán dozlatista.

Častý je spôsob úpravy na grile v rúre. Rozpusteným maslom sa pstruh polieva až na tanieri. Lahodné topené maslo nemôže nikdy sklamať. Pstruha možno doplniť kôpkou čerstvých šampiňónov vopred opražených na masle. Chuť ryby zbytočne neničíme nadmierou korenia, ale snažíme sa dodať len ľahké vonné tóny byliniek, soľ a citrónovú šťavu.

Filé zo pstruha zapečené s hríbikmi

  • 10 plátkov údenej šunky
  • 250 g oštiepka
  • 200 g hríbov
  • 2 cibule
  • 15 g polievkového korenia
  • 10 kusov filé zo pstruha
  • 10 PL olivového oleja
  • 1 PL margarínu

Postup:

  1. Cibuľu a hríbiky pokrájame na kocky. Osmažíme na masle dozlatista. Pridáme nastrúhaný syr a všetko dochutíme lyžičkou polievkového korenia.
  2. Filé zo pstruha pokvapkáme olivovým olejom a posypeme zvyšným polievkovým korením. Na každý kus filé položíme plátok šunky, potom plnku z hríbikov a zo syra.
  3. Filé zrolujeme a prepichneme špáradlom, zrolované vložíme do zapekacej misy a zapekáme pri teplote 180 °C.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príprava #kuchyňa #ryba #pstruh #maslo
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy

+ Počúvajte rady lekára a budete sa hneď cítiť lepšie a zdravšie.
Začína vám stresové obdobie, avšak neobávajte...

+ V prvom rade majte dnes úsmev na tvári a šírte okolo seba pozitívnu energiu.
Ak môžete zarobiť viac peňazí,...