Pstruh je unikátna ryba, pomôže mu najmä maslo

, 02.11.2017 15:00
pstruh, ryby
Pstruh je pochúťkou na slovenskom stole. Autor:

Veľké plus pstruha, ktorý je vskutku unikátnou rybou, je jeho pomerne ľahká dostupnosť v čerstvom stave, nekomplikovaná príprava a chutné jemné mäso.

Na jeho úpravu netreba žiadne špeciálne postupy. Stačí napríklad očisteného pstruha nasoliť a posypať rascou z oboch strán, nechať na panvici rozpustiť maslo s olejom, vložiť rybu a smažiť z oboch strán dozlatista.

Častý je spôsob úpravy na grile v rúre. Rozpusteným maslom sa pstruh polieva až na tanieri. Lahodné topené maslo nemôže nikdy sklamať. Pstruha možno doplniť kôpkou čerstvých šampiňónov vopred opražených na masle. Chuť ryby zbytočne neničíme nadmierou korenia, ale snažíme sa dodať len ľahké vonné tóny byliniek, soľ a citrónovú šťavu.

Filé zo pstruha zapečené s hríbikmi

  • 10 plátkov údenej šunky
  • 250 g oštiepka
  • 200 g hríbov
  • 2 cibule
  • 15 g polievkového korenia
  • 10 kusov filé zo pstruha
  • 10 PL olivového oleja
  • 1 PL margarínu

Postup:

  1. Cibuľu a hríbiky pokrájame na kocky. Osmažíme na masle dozlatista. Pridáme nastrúhaný syr a všetko dochutíme lyžičkou polievkového korenia.
  2. Filé zo pstruha pokvapkáme olivovým olejom a posypeme zvyšným polievkovým korením. Na každý kus filé položíme plátok šunky, potom plnku z hríbikov a zo syra.
  3. Filé zrolujeme a prepichneme špáradlom, zrolované vložíme do zapekacej misy a zapekáme pri teplote 180 °C.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#ryba #pstruh #príprava #maslo #kuchyňa
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Prospelo by vám plávanie a cvičenie známych zostáv na chrbát.
V podnikaní sa vám bude dariť, ale...

+ Dávajte pozor pri šoférovaní, nezabúdajte na bezpečnostné pásy.
V zamestnaní čakajte zaujímavý návrh od...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk