Cesnakový olej si pripravíte za 15 minút! Dochutí vaše jedlá

Dodá lahodnú chuť nielen jedlám talianskej kuchyne. Je dobré ho mať pri varení po ruke.

25.10.2017 13:00
cesnak, antioxidant, antibiotikum Foto:
Cesnak by v zime vo vašom jedálničku chýbať nemal. Aj tu však platí, všetko smierou.
debata

Na prípravu cesnakové oleja potrebujeme:

  • 2 cesnakové hlavičky
  • 150 ml oleja (ľubovolného)
  • 75 ml olivového oleja

Ako na to? (príprava zaberie len 15 minút)

  • Cesnak očistíme a pretlačíme do sklenenej nádoby.
  • Zalejeme olejom.
  • Premiešame, uzatvoríme a hotovo!

Pripravený olej nechajte pár dní na tmavom mieste, ale nie priveľmi chladnom. Špajza s dobrým vetraním či suchá pivnica sú na jeho uskladnenie ako stvorené.

Cesnakový olej má v kuchyni mnohoraké využitie. Pritom nepoteší len chuťové bunky, kedy jedlám dodá povestnú lahodnú bodku. Cesnak patrí k prírodným antibiotikám a podporuje imunitu, čo oceníte najmä počas zimného obdobia, kedy zúria rôzne virózy.

Cesnak obsahuje viac ako 400 liečivých zložiek, vitamínov, prospešných kyselín. Likviduje infekcie, ekzémy, udržiava správnu mikroflóru v črevách, zabraňuje aj starnutiu buniek vďaka obsahu antioxidantov.

Pozor! Ak máte problémy so žalúdkom, cesnaku aj cesnakovému oleju sa skôr vyhýbajte. Jeho výrazná chuť totiž dokáže podráždiť sliznice a stimuluje tvorbu žalúdočných štiav.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príprava #cesnakový olej

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...