Slávnostné stolovanie

Vynikajúce predjedlá a dezerty na slávnostnom stole nesmú chýbať.

06.10.2017 13:00
plnené broskyne s mandľami, dezert Foto:
Plnené broskyne s mandľami.
debata

Marinovaná mozzarella

Marinovaná mozzarella je ľahké, pikantné a rýchlo pripravené predjedlo korenené talianskym korením. Syr je vždy dobrou voľbou a mozzarella je ideálny syr. Rovnako sú vynikajúcou voľbou pečené huby so syrom. Či už použijeme šampiňóny, alebo čerstvo nazbierané huby… Horúci pikantný syr s hubovou arómou je veľmi lákavý.

Údená lososová pena s kardamónom

Údená lososová pena je vynikajúce predjedlo a podáva sa studené. Môžeme ho jesť s kúskom čerstvého pečiva. Takisto výborný je pršut s mozzarellou a so sušenými paradajkami. Sušená šunka je lahodná a pikantná. Na druhej strane taká bruschetta s paradajkami sa pripravuje tesne pred podávaním a konzumuje sa s čerstvou bazalkou, oreganom a cesnakom. A dobré čerstvé paradajky sú samozrejmosťou.

Vareškov tip: Smotanové pyré z manga s ricottou

Dve mangá ošúpeme, pokrájame, rozmixujeme a vylejeme do pohárov. Ricottu zmiešame so štyrmi lyžicami pochúťkovej smotany a navrstvíme na mangové pyré. Dve zrelé kivi nakrájame na plátky, uložíme na ricottový krém a posypeme polievkovou lyžicou nasekaných vlašských orechov alebo mandlí.

Základná zásada panna cotty

Príprava skvelého dezertu, akým panna cotta nesporne je, nie je vôbec ťažká a vynikajúci zákusok si nevyžiada spravidla veľa času. Základnou zásadou prípravy panna cotty však je, že potrebuje dostatočný čas na stuhnutie, preto ho treba pripravovať najlepšie deň vopred.

Domáci vanilkový cukor

Pre panna cottu je veľmi dôležité, aby sme nevynechali vanilkový struk, ktorý jej dáva tú správnu chuť. Okrem toho môžeme struk zbavený semienok použiť na výrobu domáceho vanilkového cukru. Stačí vložiť struk do uzavretej nádoby spolu s práškovým cukrom. Bude oveľa lepší ako kúpený variant – vanilínový cukor.

Plnené broskyne s mandľami

Potrebujeme:
4 veľké broskyne, 4 cukrárske piškóty, 50 g tvarohu, 4 PL kryštálového cukru, 8 mandlí, troška citrónovej kôry, 100 ml bieleho vína, 40 g masla
Postup:
1. Broskyne umyjeme, olúpeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a časť dužiny. Uložíme ich do zapekacej misy vymastenej maslom a poprášime cukrom.
2. Mandle posekáme, dáme ich do šálky, pridáme dužinu z broskyne, lyžicu cukru, tvaroh, piškóty, citrónovú kôru a dobre premiešame.
3. Zmesou rovnomerne naplníme pripravené polovičky broskýň, posypeme zvyškom cukru a podlejeme bielym vínom. Dáme zapiecť do horúcej rúry pri 180 °C.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príprava #recept #dezerty #slávnostné stolovanie #predjedlá

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...