Tradičná kuchyňa láka Brychtovú aj Polákovú

Naši predkovia sa stravovali jednoducho a zdravo.

09.10.2017 09:00
Adriana Poláková Foto:
Moderátorka Adriana Poláková (vľavo) s autorkou knihy 77 tradičných receptov, Silviou Pilkovou.
debata

V minulosti vzniklo aj výstižné porekadlo: Kaša – mať naša. Mäso sa jedlo iba v nedeľu alebo pri slávnostných príležitostiach, koláče prišli na rad v sobotu, keď zostalo cesto pri pečení chleba. Bryndzu ľudia spoznali až koncom 18. storočia a spočiatku chutila ako tvrdý syr. V slovenskej kuchyni sa do dnešných dní zachovali prvky kychyne Osmanskej ríše, Bulharska či Talianska. Navyše, ľudia v minulosti vymýšľali pre jedlá krásne názvy. Ste zvedaví, aké?

Knižná novinka Silvie Pilkovej 77 tradičných receptov prináša nielen rozmanité recepty na tradičné jedlá, ktoré si môžete s chuťou navariť z bežne dostupných surovín. V knihe sa dozviete aj množstvo zaujímavostí z kuchyne našich predkov.

Silvia Pilková v kuchyni „motá“ od detstva. Rada varí, zbiera recepty a zaujíma sa o naše tradície a históriu. A hoci vyštudovala ekonómiu a pracovala ako manažérka reštauračnej siete, ale vždy ju to viac ťahalo k vareniu a písaniu. Ako hovorí, splnil sa jej sen, pretože svojou prácou prispieva k zachovaniu nášho gastronomického dedičstva.

Na krste knižnej novinky sa okrem moderátorky Adriany Polákovej, ktorá má sama veľmi blízko najmä k pečeniu, objavila aj herečka Katarína Brychtová či gurmán Peter Justin Topoľský.

Autorke Silvii Pilkovej (vľavo) prišli... Foto: Fortuna Libri
Silvia Pilková, Adriana Poláková Autorke Silvii Pilkovej (vľavo) prišli pogratulovať k novej knihe aj herečka Katarína Brychtová (druhá sprava) a gurmán Peter Justin Topoľský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Silvia Pilková #77 tradičných receptov

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...