Ešte stále zúri sezóna melónov! Je dobré sa do nich zahryznúť

Pozitívne účinky melónu na hmotnosť potvrdili aj výskumy. Čo hovoria?

19.09.2017 11:00
melon, ovocie, leto Foto:
Sezóna melónov je ešte stále v plnom prúde.
debata

Vedci v Pensylvánii zapojili do štúdie 97 obéznych žien. Prvá skupina dostávala potraviny s nízkym obsahom tuku a ďalšia bohaté na vodu. Výsledky sú zaujímavé – po troch mesiacoch „zhodila“ druhá skupina trikrát toľko ako skupina prvá. A navyše – druhá skupina si svoju hmotnosť držala aj po šiestich mesiacoch.

Červené melóny sú bohaté na látku arginín. Laboratórne pokusy dokázali, že táto aminokyselina znižuje ukladanie tukov až o 60 percent a zároveň pomáha pri budovaní svalovej hmoty.

Okrem toho, že melón je skvelým prostriedkom na uhasenie smädu, zároveň slúži ako regulátor vody v tele a to najmä vďaka vysokému obsahu draslíka a malého množstva sodíka.

Všetky potraviny bohaté na vodu naplnia obsah žalúdka, čoho výsledkom je fakt, že žalúdok posiela signály do mozgu, že je už sýty. Melón s 90-percentným obsahom vody tak nenechá v žalúdku miesto na potencionálnych nepriateľov štíhlej línie.

Vďaka obsahu železa aj vitamínu C sa zlepšuje transport kyslíka do buniek. Táto kombinácia zároveň prispieva k efektívnejšiemu spaľovaniu tukov v tele.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #melón

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...