Čokoládový puding – kto by ho nemiloval. Ale pre vysoký obsah cukru, smotany aj tuku si ho doprajeme naozaj zriedka. Ale čo by ste povedali na zdravšiu a rovnako lahodnú alternatívu?
Jeho základ tvorí avokádo, ktoré síce obsahuje vyšší podiel tuku, ale tento tuk je pre telo prospešný. Samozrejme, aj avokádo treba konzumovať v únosnej miere. Okrem iného sa vďaka obsahu tuku v avokáde môžete tešiť aj z benefitov pre vašu pleť. Podobnévýhody pre krásu prináša aj kokosový olej či kokosové mlieko, ktoré do pudingu pridáme. Med je plný antioxidantov a zvlášť v jesennom období „nakopne“ našu imunitu.
Vyskúšajte avokádovo-kakaový puding
- 3 veľké, zrelé avokáda
- 1/4 šálky kakaového prášku
- 3–6 lyžíc kokosového mlieka
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 2 ČL kokosového oleja
- 2 PL medu
Ako na to?
- Olúpané avokáda, kakaový prášok, kokosové mlieko, vanilku a kokosový olej a med zmixujte.
- Minimálne 1 minútu by mal mixér pracovať na najvyššom stupni, aby sa dokonale premiešali všetky ingrediencie.
- Následne naplňte pudingom mištičky a nechajte ich na 30 minút v chladničke, aby stuhli. Podávavajte!