Ste posadnutá svojím jedálničkom? Nebláznite, žite!

Jedlo má byť aj o chuti, príjemných pocitoch. Nie o večných výčitkých či počítaní kalórií.

11.09.2017 11:00
krása, šalát, výživa Foto:
Vaše overené obedové mesu - šalát s chudým mäsom?
debata

Jete zdravo, máte zo seba dobrý pocit, kalórie sú pod kontrolou. Ste spokojná s vašou hmotnosťou, ale predsa len… Jedlo vám neprináša pôžitok, váš jedálniček je bez chuti a občas vás trápia neuveriteľné výčitky.

Zbavte sa stereotypov – ráno striedate ovsené vločky s jogurtom či nejaké zelené smoothie? Občas si dáte vajíčko – a to je maximum vašej obmeny. Nie! Nevylúčte zo svojho stravovania syry či chudé šunky, stále si ich môžete kúpiť v light verzii, ktorá vášmu stravovaniu nijako neublíži. A na tanier prinesie lahodnú zmenu.

Šalát s hydinovým mäsom nie je jediná zdravá obedová voľba. I keď šaláty obmieňate, nedokážete si ho už po istom čase vychutnať. Nie je dôvod, aby ste do jedálnička nezaradili napríklad sladké zemiaky, humus, dusené hríby či hnedú ryžu ako prílohy. Váš stravovací svet by sa nemal točiť len okolo surovej zeleniny – tá svoju chuť totiž nezmení.

Nehrešíte, jete! Prenasledujú vás výčitky, ak si raz za týždeň doprajete skvelý čokoládový zákusok, pohár mochita s priateľmi či špagety neskoro večer počas posedenia v reštaurácii? Zabudnite na výčitky, užívajte si aj život. Nestrážte sa priveľmi, pretože z vášho jedálnička sa stane nočná mora. Ide o to, aby ste sa cítili skvelo fyzicky, ale aj psychicky. Nič nie je dobré hnať do extrémov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #šalát #posadnutosť

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...