Dlhé pauzy medzi jedlom? Kalórie čakajú na svoju šancu

Niečo zhltnete ráno o šiestej a potom hodiny a hodiny nič?

05.09.2017 13:00
piknik, hamburger Foto:
A teraz vás vlčí hlad prevalcoval!
debata

„Nemám čas“ – znie vaša výhovorka. Keď si potom okolo jednej sadnete konečne za stôl, zjedli by ste nielen to, čo máte na tanieri, ale aj samotný tanier. Vlčí hlad je obrovský a vy hltáte, čo vám padne do oka. Kalórie počas týchto chvíľ nepočítate a tak to zvyčajte vždy prešvihnete. Takto sa priberá!

Ak telo nedisponuje pravidelným prísunom energie, chýba mu „palivo“ a ono reaguje zosilnenými túžbami. To isté platí v prípade, že vaše stravovanie je počas dní nepravidelné – telo nevie, kedy môže energiu očakávať a tak mozog vysiela siglály v podobe útokov vlčieho hladu. Ak je vaša strava nepravidlená, takéto útoky sa ozývajú častejšie. A boj s nimi je následne náročný.

Pritom odohnať či zažehnať takéto útoky nie je nič náročné. Stačí mať pevný stravovací režim dňa. Jete len tri razy denne? Telu to nestačí. Medzi hlavnými jedlami mu preto pravidelne doprajte aj niečo menšie. Ovocie, zelenina, orechy, jogurt… Zdravé snacky sa postarajú o pocit energie, ktorá sa do tela dostane a mozog tak nemá potrebu biť na poplach. Snažte sa ustriehnuť si čas, kedy počas dňa čosi konzumujete. Nejedzte len tak – hocikedy, ale majte na pamäti presnejšie úseky – telo tak získa stravovací režim, ktorý mu bude vyhovovať. Ak bude mať energiu, nebude žiadať čosi navyše, zväčša niečo nezdravé a vysoko kalorické.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #strava #kalórie #vlčí hlad

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...