Ružové latté je hitom leta! Ešte ste ho nevyskúšali?

Zaujímavá farba, pár kociek ľadu a plno vitamínov! Áno, ružové latté je dobrá voľba.

28.08.2017 07:00
latté, žena, nápoj, ružová Foto:
Vychutnáte si ružové latté?
debata

Čo ružové latté obsahuje? Sójové, kokosové alebo mandľové mlieko. Za ružovú farbu je zodpovedné dračie ovocie – pitahaya. Poznáme tri druhy tohto ovocia – do ružového latté sa používa sýtoružový plod pitahaye. Ak exotické ovocie práve nemusíte, na ružové latté použite dostupnejší kúsok – červenú repu. Či už prášok z nej alebo šťavu jednoducho pridáte do mlieka.

Hoci dračie ovocie nie je zaradené medzi „superfood“, je bohaté na omega 3-mastné kyseliny, vitamíny B, C a E. Tieto látky sú dôležité pre zdravé kosti, vlasy aj pokožku. Antioxidanty obsiahnuté v ovocí sú zodpovedné za ochranu buniek. Pitahaya je až z 90-tich percent tvorená vodou, tým pádom je chudobná na obsah kalórií. Ak držíte diétu, dračiemu ovociu sa vyhýbať nemusíte. Aj variant s červenou repou je mimiriadne zdravý, pretože repa obsahuje veľa železa, fosforu aj antioxidantov.

A prečo si ružový nápoj získava toľko nadšencov? Okrem obsahu svoje urobí aj farba – ružový nápoj poteší ženské oko, vyzerá lahodne a na leto je ako stvorený. Ak doň pridáte pár kociek ľadu, príjemne osvieži. Môže sa stať vašou alternatívou ku klasickému latté či káve.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #červená repa #latte #dračie ovocie

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...