Grilujeme zeleninu! 8 trikov a rád, ktoré vám pomôžu

, 19.07.2017 14:30
Ananás, cuketa či špargľa - to všetko môžete...
Ananás, cuketa či špargľa - to všetko môžete ugrilovať. Autor:

Na rozpálený gril môžete okrem mäsa poukladať aj chutnú zeleninu. A spraviť si tak z letnej barbecue party zdravšie posedenie.

  1. Pred grilovaním nezabudnite zeleninu utrieť vlhkým papierovým obrúskom. Pre zdravšie grilovanie ju ukladajte na grilovaciu tácku, nie priamo na rošt.
  2. Baklažán, cuketu a tekvicu pred grilovaním osoľte, nechajte odstáť, aby sa zbavili vody, a následne vysušte papierovým obrúskom.
  3. Zeleninu pred grilovaním pokvapkajte olejom. Soľou a korením ju dochuťte až po grilovaní.
  4. Výborné sú šampiňóny, do ktorých kvapnete repkový olej ochutený  bylinkami, vložte kúsok syra a pár minút grilujte na hliníkovej tácke.
  5. Skvelo chutia aj sladké zemiaky bataty. Ak ich predvaríte, rýchlejšie sa ugrilujú. Hotové pokvapkajte olejom ochuteným paradajkami, cesnakom a bazalkou.
  6. Na grilovanie je najlepšie ovocie s pevnou dužinou – broskyňa, nektárinka, jablko, hruška, ale aj svieže kolieska ananásu.
  7. Ovocie grilujte na alumíniovej tácke, ktorú treba potrieť olejom.
  8. Kolieska ananásu môžete potrieť medom a pokvapkať olejom, plátky grilujte 3 minúty z oboch strán.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#zelenina #zdravie #trik #grilovanie #chutný #ananás
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku
Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk