- Pred grilovaním nezabudnite zeleninu utrieť vlhkým papierovým obrúskom. Pre zdravšie grilovanie ju ukladajte na grilovaciu tácku, nie priamo na rošt.
- Baklažán, cuketu a tekvicu pred grilovaním osoľte, nechajte odstáť, aby sa zbavili vody, a následne vysušte papierovým obrúskom.
- Zeleninu pred grilovaním pokvapkajte olejom. Soľou a korením ju dochuťte až po grilovaní.
- Výborné sú šampiňóny, do ktorých kvapnete repkový olej ochutený bylinkami, vložte kúsok syra a pár minút grilujte na hliníkovej tácke.
- Skvelo chutia aj sladké zemiaky bataty. Ak ich predvaríte, rýchlejšie sa ugrilujú. Hotové pokvapkajte olejom ochuteným paradajkami, cesnakom a bazalkou.
- Na grilovanie je najlepšie ovocie s pevnou dužinou – broskyňa, nektárinka, jablko, hruška, ale aj svieže kolieska ananásu.
- Ovocie grilujte na alumíniovej tácke, ktorú treba potrieť olejom.
- Kolieska ananásu môžete potrieť medom a pokvapkať olejom, plátky grilujte 3 minúty z oboch strán.
Grilujeme zeleninu! 8 trikov a rád, ktoré vám pomôžu
Na rozpálený gril môžete okrem mäsa poukladať aj chutnú zeleninu. A spraviť si tak z letnej barbecue party zdravšie posedenie.
Foto: SHUTTERSTOCK
© Autorské práva vyhradené