Rebarborová studená maškrta
Deti milujú farebné ovocné zmrzliny, prečo im teda nepripraviť nečakané prekvapenie z nečakaných surovín? Napríklad rebarborovú zmrzlinu, keď stačí olúpanú rebarboru pokrájať na drobné kúsky, pridať vodu, cukor a povariť všetko v kastróliku do úplného zmäknutia, stiahnuť z ohňa, nechať vychladnúť, vmiešať jogurt, naplniť formičky a výsledok dať na 3 hodiny zmrznúť.
Bazalková s jahodami
Aj príprava bazalkovej zmrzliny s jahodami je jednoduchá, stačí zmiešať jogurt s cukrom, bazalkovými listami, všetko rozmixovať ponorným mixérom, ochutený jogurt vrstviť do formičiek tak, aby vrstva jogurtu mierne zmrzla, pridať najemno posekané jahody, opäť nechať zľahka zmrznúť a pokračovať, až kým nie je formička plná.
Vareškov tip: Čerešňová zmrzlina
Sto gramov čerešní vykôstkujeme a rozmixujeme na krém. Vmiešame 2 lyžice smotany alebo bieleho jogurtu a pár kvapiek šťavy z limetky. Nalejeme do nádoby a necháme v mraziacom boxe tuhnúť aspoň 8 hodín. Každú hodinu môžeme premiešať, aby nevznikli kryštáliky.
Vareškova poradňa
Výroba ovocného pohára predstavuje nevyčerpateľnú dávku fantázie, inšpirácie a nápadov. Ovocný pohár je ľahko stráviteľný, hodnotný a väčšinou pestrý, aby dostatočne naladil detské chuťové bunky. Preto treba skúsiť napríklad tvarohový alebo jogurtový pohár z ponuky našich receptov. A skombinovať ho so sezónnym alebo kompótovým ovocím, a najmä netreba váhať a pridať aj niečo zdravšie s obsahom vláknin, orieškov a semienok.
Chutná krémová maškrta: Tvarohový dezert s orieškovým krémom
Potrebujene:
500 ml mlieka, 1 vanilkový puding, 50 g horkej čokolády, 1 PL kakaa, cukor podľa chuti, 50 g vlašských orechov, 2 vaničky plnotučného tvarohu, 180 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, cukrárske piškóty, ovocie na ozdobu
Postup:
1. Najprv klasicky s mliekom uvaríme puding. Puding osladíme o trošku viac, príde doň totiž ešte horká čokoláda. Ešte do horúceho vmiešame nastrúhanú alebo nalámanú čokoládu, nadrobno nasekané oriešky, lyžicu kakaa a dobre premiešame.
2. Hotovú hmotu potom necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme vanilkový cukor a cukor podľa chuti a nakoniec vmiešame tvaroh.
3. Do pohára potom vrstvíme krém. Ozdobíme okrúhlym keksom, prípadne šľahačkou a strúhanou čokoládou alebo lyžicou kakaa.