Áno, aj domáce končiny už zasiahla popularita fast-foodového stravovania, ktoré so sebou prináša rôzne hamburgery, hranolčeky, plnené placky či práve talianskeho ambasádora – pizzu.
Hoci mnohé pizze na Slovensku majú ďaleko od tej pravej talianskej, národ si na nich pochutnáva celkom zhodne a vo veľkom. Ak vám z večere či obeda pár kúskov ešte zostalo, nemusíte ich vyhadzovať. Ale pozor, mikrovlnka nepomôže.
Ako píše britský server Daily Mail, na ohrievanie pizze existuje jednoduchý a pritom veľmi účinný recept. Pizzu nevkladajte do mikrovlnky, výsledkom je najčastejšie rozťahaný lepkavý kus niečoho, čo jedlo už len pripomína. Namiesto toho si rozohrejte klasickú širokú panvicu na miernej teplote a pizzu (či pár trojuholníkov z nej) vložte na povrch.
Zohrievajte zhruba dve minúty, kým spodok pizze (cestová časť) nie je chrumkavá. Následne pridajte pár kvapiek vody, znížte teplotu na najmiernejší stupeň a panvicu prikryte pokrievkou. Stačí pár minút a syr na vrchu sa pekne roztečie – spodok však zostane chrumkavý a budete mať pocit, že konzumujete pravú taliansku pochúťku.