Proteínové cestoviny s paradajkovo-špenátovou omáčkou
(recept podľa Michala Patakyho)
Potrebujeme
- 100 g proteínových cestovín zo sóje
- 120 g syra balkánskeho typu
- 50 g špenátu
- 2 paradajky
- sladkú papriku
- himalájsku soľ
- korenie
Ako na to?
- V tomto recepte použijeme proteínové cestoviny zo sóje, ktoré uvaríme.
- Dáme do vriacej vody paradajky, následne ich zbavíme šupky a roztlačíme.
- Špenát dáme na niekoľko minút variť do vriacej vody tak, aby sa nerozvaril.
- Špenát a paradajky dáme spolu variť a dochutíme himalájskou soľou, korením a sladkou paprikou.
- Pridáme balkánsky syr a necháme chvíľku povariť, aby sa syr mierne roztopil.
- Na tanier dáme cestoviny a zalejeme ich omáčkou. Môžeme pokvapkať olivovým olejom.
Výhodou tohto receptu je, že ho môžeme variovať – používať rôzne druhy syra (balkánsky, mozzarellu, eidam…). Cestoviny zo sóje obsahujú pomerne vysoký podiel bielkovín a spolu so syrom tak tvoria ľahkú a najmä výživnú večeru po tréningu.
Proteínové cestoviny kúpite v bioobchodoch. Vyznačujú sa nízkym glykemickým indexom a extra dávkou proteínu. Ich cena sa pohybuje okolo 3 eur za 200 gramov.