Základom sú pomleté ľanové semiačka, ktoré sú bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín. Okrem toho táto pizza obsahuje aj veľa vlákniny, vďaka čomu ju telo trávi pomalšie.
Vyskúšajte omega-3 pizzu (recept podľa trénera Michala Patakyho)

Potrebujeme:
- 200 g strúhanej mozzarelly
- 120 g kukurice
- 10 ml olivového oleja
- 2 paradajky
- 3 vajíčka
- bazalka a oregano podľa chuti
- 1 hrnček ľanových semiačok
- ľubovolná zelenina
Ako na to?
- Pomleté ľanové semiačka zmiešajme s vajíčkom a s 50 –70 g postrúhanej mozzarelly
- Vyformujte si guľaté cesto, ktoré dáme zapiecť na 12 – 15 minút na 180 stupňov Celzia
- Potom pridáme kukuricu, paradajky a zvyšok mozzarelly, posypeme oreganom a bazalkou, dáme opäť na chvíľu zapiecť
- Vrch môžeme mierne pokvapkať olivovým olejom
- Taktiež môžeme použiť ľubovolnú zeleninu alebo navrch pridať iný druh syra