Milovníci avokáda! Aj vy robíte túto chybu?

Ktoré chyby pri konzumácii avokáda robíme a prečo by niektoré mohli byť škodlivé?

, 03.04.2017 13:00
avokádo, puding Foto:
Čokoládová pena, nátierka, či do šalátu. Avokádo chutí všade dobre.
debata (2)

Môže to byť škodlivé

Existuje niekoľko potravín, od ktorých sme rýchlo závislí. Patrí sem aj avokádo. Chutí na toaste, ako avokádová nátierka, známa pod názvom „guacamole“, čokoládová pena, alebo v šaláte. Jednoducho, všetko chutí akosi lepšie, ak je tam „zakomponované“ avokádo. Teraz je však na mieste upozornenie pre všetkých milovníkov avokáda. Všetci do jedného totiž pri spotrebe tohto ovocia, robíme zásadnú chybu – a môže to byť dokonca škodlivé.

Vedci varujú

Pretože jednoducho zrelé avokádo len rozkrojiť na dve polovice a odstrániť jadro, žiaľ, nestačí. Vedci z univerzity Nebraska-Lincoln varujú, že avokádo treba pred konzumáciou poriadne umyť, rovnako ako každé iné ovocie či zeleninu. Šupka avokáda je totiž pre dlhý transport ošetrená mnohými pesticídmi. Ak ju neumyjeme, prejdú chemikálie rezaním do dužiny, čo môže spôsobiť podráždenie pokožky a iné alergické reakcie.

Takto umyjete avokádo

Zmiešajte polievkovú lyžicu jablčného octu s trochou citrónovej šťavy a šálkou vody. Zmesou naplňte fľašu s postrekovačom a pred konzumáciou ňou dôkladne postriekajte celé ovocie. Nechajte desať minút pôsobiť, potom avokádo dôkladne opláchnite pod studenou vodou.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #jadro #pesticídy #citrón #avokádo #jablčný ocot #šupka #dužina
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy

+ Zabudnite na biely cukor, naučte sa sladiť trstinovým alebo medom.
Podnikanie si vyžaduje celého človeka,...

+ Budete cítiť bolesť v brušnej dutine, neváhajte a ihneď navštívte lekára.
Komunikácia u vás nie je žiadny...