Milovníci avokáda! Aj vy robíte túto chybu?

, 03.04.2017 13:00
avokádo, puding
Čokoládová pena, nátierka, či do šalátu. Avokádo chutí všade dobre. Autor:

Ktoré chyby pri konzumácii avokáda robíme a prečo by niektoré mohli byť škodlivé?

Môže to byť škodlivé

Existuje niekoľko potravín, od ktorých sme rýchlo závislí. Patrí sem aj avokádo. Chutí na toaste, ako avokádová nátierka, známa pod názvom „guacamole“, čokoládová pena, alebo v šaláte. Jednoducho, všetko chutí akosi lepšie, ak je tam „zakomponované“ avokádo. Teraz je však na mieste upozornenie pre všetkých milovníkov avokáda. Všetci do jedného totiž pri spotrebe tohto ovocia, robíme zásadnú chybu – a môže to byť dokonca škodlivé.

Vedci varujú

Pretože jednoducho zrelé avokádo len rozkrojiť na dve polovice a odstrániť jadro, žiaľ, nestačí. Vedci z univerzity Nebraska-Lincoln varujú, že avokádo treba pred konzumáciou poriadne umyť, rovnako ako každé iné ovocie či zeleninu. Šupka avokáda je totiž pre dlhý transport ošetrená mnohými pesticídmi. Ak ju neumyjeme, prejdú chemikálie rezaním do dužiny, čo môže spôsobiť podráždenie pokožky a iné alergické reakcie.

Takto umyjete avokádo

Zmiešajte polievkovú lyžicu jablčného octu s trochou citrónovej šťavy a šálkou vody. Zmesou naplňte fľašu s postrekovačom a pred konzumáciou ňou dôkladne postriekajte celé ovocie. Nechajte desať minút pôsobiť, potom avokádo dôkladne opláchnite pod studenou vodou.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#šupka #pesticídy #jadro #jablčný ocot #dužina #citrón #avokádo
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Na bolesť v hrdle použijete osvedčený recept, horúci čaj, med a zázvor.
Dnes by ste mali strážiť...

+ Šatník prispôsobíte počasiu, zima a mráz sa ukáže v plnej paráde.
Zapíšete sa na jazykový kurz. Zlepší...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk