Ako pripraviť volské oko na jednotku s hviezdičkou? Tu je postup!

, 24.03.2017 09:30
volské oko, vajíčka
Ako pripraviť chutné volské oko? Autor:

Praženicu ste už tento týždeň možno pripravili podľa návodu známeho šéfkuchára. A čo tak volské oko? Môžete si ho pripraviť aj v rámci blížiaceho sa "sviatku vajíčok" - Veľkej noci...

Aj na to sa už našiel dokonalý recept. Aspoň to tvrdí magazín Bon Appetit, ktorý na svojej webovej stránke, píše o tom, ako pripraviť ukážkové chutné a na okrajoch chrumkavé volské oko. Základom by mala byť panvica s nepriľnavým povrchom pokrytá olejom. A nie hocijakým. Správny je ten olivový.

Ako píše magazín na svojich stránkach, panvicu by ste nemali prehrievať – aj preto, že olivový olej má nízky prah zadymenia a pri využívaní v teplej kuchyni je vhodný na kratšiu dobu spracovania jedla. Pri vajíčkach to však postačí.

Panvicu zohrejte na strednú teplotu, ideálne je začať s vajíčkami, keď sa olej jemne trbliece. Pridajte vajíčko, alebo dve. Panvicu nadvihnite a jemne pootáčajte, aby sa bielok roztiekol viac po ploche. Na strednej teplote nechajte zhruba dve minúty, alebo do chvíle, kým okraje volského oka nechytia zlatisto-hnedú farbu.

Po dvoch minútach panvicu nakloňte mierne k sebe a olej z okraja naberte polievkovou lyžicou – polievajte ním vaječný bielok, ale vyhnite sa žĺtku. Toto robte zhruba jednu minútu. Následne môžete volské oko vybrať a podávať. Ochutenie je už na vás – základom je určite soľ a čierne korenie. Niekto má rád toto jednoduché raňajkové jedlo aj s pikantnou omáčkou či s kečupom. Skúste si však vychutnať prirodzenú chuť vajíčok.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#príprava #jedlo #vajíčko #volské oko #recept.
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Urobte si dnes pekný oddychový deň podľa vašich predstáv.
Ak chcete niekoho poúčať, začnite sami od seba a...

+ Neničte svoje zdravie zlozvykmi, prestaňte s nimi a to okamžite.
Doprajte si dnes čo potrebujete,...