Perfektná praženica? Slávny šéfkuchár radí, spravte ju takto

Azda najjednoduchšie jedlo, ktoré zvládnu aj muži alebo študenti na internáte. Ale ak má byť praženica skutočne chutná, treba ju vraj robiť nasledovne. Tvrdí to aspoň známy kuchár Anthony Bourdain.

, 22.03.2017 09:30
Praženica s pridanými hríbami na archívnom zábere. Foto: ,
Praženica s pridanými hríbami na archívnom zábere.
4

Podľa jeho receptu by mala byť praženica len o vajíčkach. Nikdy do nej nepridáva mlieko, smotanu či vodu, ako je zvykom v mnohých domácnostiach. „Nikdy som nemal pocit, že by bolo mlieko alebo smotana pre praženicu prínosom. Toto jedlo by malo byť o vajíčkach, ich chuti,“ vyhlásil podľa Daily Mail.

Podľa neho stačí rozbiť vajíčka a ochutiť ich soľou a korením. Praženicu by ste nemali robiť na rozpálenej panvici, zohrejte ju len na strednú hodnotu možností vášho sporáka. Praženicu by sme podľa Bourdaina mali robiť vždy na masle. Odporúča ním nešetriť. „Počkajte, kým sa jemne spení na panvici a potom pridajte vajíčka,“ odkazuje.

Žltú zmes netreba vraj hneď začať miešať, ale lepšie je počkať kým sa trošku usadí. Následne prichádza na rad aj vareška. Vajíčka na sporáku miešajte vareškou opisujúc na panvici osmičku. Konzistenciu praženice si už určuje každý sám, slávny kuchár však odporúča nerobiť ju príliš suchú. Mala by byť vláčna a nadýchaná.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy
4 debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #vajíčka #šéfkuchár #praženica