Dokonalé jedlo na prvé (aj valentínske) rande? Skúste cestoviny

Hoci to nebýva zvyčajné, niekto sa rozhodne pozvať na prvé rande partnera k sebe domov. Na večeru. Žiadna reštaurácia, žiadny profi šéfkuchár, ale poctivo pripravená večera.

10.02.2017 11:02
jedlo, cestoviny, diéta, lepok Foto:
Vyskúšajte na prvé rande pripraviť chutné cestoviny.
debata

Ide o ošemetné rozhodnutie. Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok, takže jedlom môžete niekoho skutočne ohúriť. Ale na druhej strane, ak ide len o prvé či druhé (možno tretie) rande, ako veľmi sa snažiť a čo pripraviť, aby ste nepôsobili zúfalo? Pre Independent sa o tom rozhovoril šéfkuchár Gordon Ramsey.

Ak pripravíte niečo príliš honosné, so špeciálnymi ingredienciami, môžete pôsobiť naozaj príliš snaživo. Naopak, pri veľmi jednoduchom jedle, donáške či napríklad nakúpenom fast-foode bude výsledok pôsobiť ako sklamanie. Podľa Ramsaya sú najlepšou alternatívou cestoviny.

Tie síce môžete kúpiť ako polotovar v obchode, ale celý zvyšok práce už je na vás. Kto by sa chcel veľmi snažiť, môže si pripraviť cestoviny sám doma – obyčajne sa zvyknú robiť napríklad domáce tagliatalle, alebo lasagne.

Hlavná snaha by však mala prísť pri omáčke. Ramsay hovorí o hre s jedlom. Na karamelizovanej cibuľke môžete osmažiť kúsky kuracích pŕs a vychutiť ich vhodným korením. Nemusíte sa brániť ani tuniakovi či morským plodom, ktoré sú často označované za afrodiziakum.

Pozor však na prísady, ktoré vyvolávajú nadúvanie, alebo pôsobia na žalúdok ťažko. Opatrne s množstvom tučnej smotany, ale aj cesnaku alebo priveľa oleja. Väčšina mužov nepovie nie klasickému receptu na boloňské špagety, s poctivým mletým mäsom a omáčkou z čerstvých paradajok s bazalkou a čiernym korením.

Výnimočne zručný chlap môže zase pripraviť cestoviny s hríbikovou omáčkou a kačacími prsiami, tí menej zdatní by si mali poradiť s vegetariánskou verziou, kde sa dá využiť napríklad šalotka, červená paprika, cukina alebo na jemno nasekaná brokolica.

Podávať takúto večeru (možno aj valentínsku) môžete s vínom, ako aperitív neváhajte naliať trošku bubliniek. Uvoľnia náladu a tiež pripravia chuťové bunky na vychutnávanie je­dla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rande #cestoviny #večera #prípravy #Valentín

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...